Gastro Festival Chutí
Cez víkend sa konal druhý ročník Nova festival chutí v O2 universu, kde sme mohli navštíviť a ochutnať famózne jedlá od 20 najlepších reštauráci s celej Českej republiky. Okrem toho bol aj celodenný program v sobotu aj v nedeľu v podobe napr. kuchárských súbojov medzi šéfkucharmi.
Po každom súboji, mali návštevníci možnosť ochutnať pripravené jedlo. Moderátori celodennej akcie boli Kristina Kloubková a Roman Staša.
Mali sme možnost vidieť Mareka Radische, Zdenka Polreicha, Radka Gašpárka prípadne účastníkov show Hell´s Kitchen i samotnú víťazku show Sieru. Alebo slečny zo show Bachelor.
Minulý rok som mala to šťastie, že som vyhrala lístky. Tento rok priniesol lístky Ježíško partnerovi.
Partner miluje jedlo, takže to bol skvelý gastronomický zážitok na pohladenie chuťovích pohárikov.
Bola som zvedavá, že či budú tie isté reštaurácie alebo bude niečo nové a či budú aj nové jedlá na ochutnávanie. Tajne som dúfala, aby jedna vec bola rovnaká. A tým bol dezert od reštaurácie Sasazu.
Milujem ich kokosové tiramisu! A splnilo sa mi to, mali ho a bolo rovnako famózne ako minulý rok. Zajímalo ma, koľko asi takých guličiek museli pripraviť na ten jeden deň. A dozvedela som sa, že ich bolo približne 1000 ks. Viete čo je paradox? Že tento dezert bol najlacnejší zo všetkých na tom to festivale, ale zato najlepší!
Účast skvelých reštaurácií si obhájili Eska, SaSaZu, Grandrestaurant Pupp, Dejvická 34, Mlýnec, Molo, V Zátiší, U Sapíků, Aromi, Kampa Park, Červený Jelen, Silq, Mace a nově také Chateau Mcely, Ginger & Fred, Brick’s, pražská Cukrárna Myšák a cukrářka Helena Fléglová, zakladatelka HF Pastry Academy.
Za nás rozhodne vyhráva Mlynec a V Zátiší. Plnená raviola divočákom bola topka! A tretie miesto sme sa zhodli, že by to bola práve reštaurácia Kampa Park od Marka Radische, ktorý nám i zapózoval do foťáka.
Tento rok tam nejaké reštaurácie neboli a na miesto nich bolo viac sladkého. A niektoré reštaurácie zo svojím "menu" nás neoslovili ani na ochutnávku niečo ho, čo asi inak nebudeme mať možnosť ochutnať. Ani samotný pan Polreich tam nemal nič lákavé.
S partnerom sme si všimli, že oproti minulému roku, bol pokles návštevnosti. Ale celovíkendovú návštevnosť si udržali na hranici 10 000 ľudí.
Možno to bolo tými cenami, trochu niektoré veci zdraželi ale zas to chápem vzhľadom k inflacií, ktorá sa dotkla všetkých sfér.
Ale o to príjemnejšie to bolo, že ste tak dlho nečakali vo fronte alebo ste do seba nevrážali.
Čo by som mohla za seba vytknúť je to, že nikde v celom O2 universu ste nemohli dostať nechladené pitie. Ja čo trpím dosť na angínu alebo zápal hrdla, som s tým to mala naozaj problém. Po dobrom jedle je fajn si dať kávu, minulý rok to mali vyriešené zo stánkom Nescafe, tento rok Nescafe stánok vymenili za niečo iné. Už si ani nezpomínam na názov, myslím že to bolo niečo talianské. Takže kávu som si odpustila a potom si dala doma a zadarmo. Inak asi není čo vytknúť.
Za mňa 10/10 bodov, pokiaľ máte radi jedlo, gastronómiu a objavovanie zaujímavých chutí bez toho, že by vám nejak vadilo si priplatiť.
Keď si pozriete samotné spomínané reštaurácie a ich samostatné jedlá alebo upravené menu akcie, tak asi si 2x rozmyslíte, či k ním zavítate na obed/večeru.
Určite by ste neľutovali a skvele si pochutnali, ale rozhodne budete o niekoľko tisíc korún lahší.
Veď sami sa pozrite ako skvele vyzerajú tie jedlá.
Komentáre
Zverejnenie komentára