Divadelné predstavenie Troja

 Minulý týždeň som mala možnosť byť na premiére divadelného predstavení Troja v Divadle Brodway. 


Vedela som, že je to premiéra ale nenapadlo ma, že to bude až taký velký "BOOM" a kopec českých "celebrit".  

S priateľom sme sa slušne obliekli, ale i tak sme mali pocit, že sme nevhodne oblečení. A prvé, čo nás napadlo bola veta z Titanicu, keď Jack sa dostal do "nóbl" spoločnosti a dostal radu " tvár sa že vlastníš železiarne, aby si medzi ne zapadol." Tak nejak sme sa cítili my, toľko paparazzov som nevidela po kope ani v O2 arene na koncertoch. 

Miesta sme mali velmi dobré, čo ma prekvapilo bolo ako dlho hrali bez prestávky. Čakala som, že okolo 22:00 budeme už doma, ale to sme ešte stále boli v divadle. 

Obsadenie bolo za mňa velmi dobre vybrané a som spokojná s tím ako sme ho mali, pretože keď som videla alter ega, úprimne asi by to nebolo tak dobré. 

MENELAOS - Josef VojtekHELENA- Jitka Boho, BRISEOVNA- Nelly ŘehořováODYSSEUS - Petr RyšavýPARIS - Vojtěch DrahokoupilACHILLES - Petr Pecha, AGAMEMNOM - Marian VojtkoHEKTOR - Josef VágnerANDROMACHE - Ažbeta BartošováPRIAMOS - Bořek Slezáček, PATROKLES - Tomáš Ringel. 

Homérův príbeh je približný v základných bodoch, od únosu Heleny cez premlouvání Achilla, aby sa postavil do čela greéckých vojsk, až po slávnu Odysseovu lest, ktorý spôsobí konečnú porážku Troje. Mihne sa zaujímavá paralela bratrských dvojic a vzťahu synov a otců, zúročená predovšetkým v postave Priama.

Zároveň sa tvorcovia snažili o aktuálne vyznanie úvahami o boji a mieru. Záver speje k slovám " Nechte si svoje reči, že svoje syny nenecháme si vzít", čo ale v kontexte súčasnej nálady spoločnosti spojených s vojnou na Ukrajine. 

Kostými a kulisi boli krásné, len som si nemohla pomoct, ale sparťanov bojovníkov hrali i ženy. Prišlo mi to vtipné, keď niektorí z nich boli urastení a potom vidíte take malé a útle telá, ktoré by mali reprezentovať "velkých sparťanov".  Vedľajšie úlohy boli tiež  super, najviac skvelá asi aj s celého muzikálu bola "zlatá rybka", úžasný hlas a spevácky výkon! Myslím, že na konci predstavenia zožala aj najvačší aplaus. Sú tam výborní speváci, ktorí to zachraňovali, ale v jednom momente ste mali pocit, že to bol jeden velký slepenec hudobných čísel v kostýmoch. Neviem, či to bolo trémov alebo niečim iným u niektorých mi to prišlo že sa snažia, aby to bolo super a druhí už menej vynaložili to úsilie. 




Komentáre