Souboj na talíří

Naskytla sa mi úžasná možnosť zúčastniť sa gastro festivalu v Prahe v O2 Universu. 
 
Ide o "Souboj na talíři", ktorý sa pravidelne koná, je to hlavne o zábave a originálite. 
Stretnutie troch top kuchárov (Radek Kašpárek, Jan Punčochář, Přemek Forej) Česka, ktorí zistili, že im to pred obrazovkou funguje, tak prečo to nevyužiť, že? 
Títo traja kuchári jazdia rôzne po republike do zaujímavých reštaurácií, za zaujímavými kuchármi alebo na zaujímavé miesta. A teraz sú všetci títo famózny kuchári niektorý z nich aj ocenení Michelinskou hviezdou pod jednou strechou. 
Stretnúť ste mohli šéfkuchára ako je Marek Fichtner z Červeného Jelena, Miroslava Grusza z MG restaurant v Mladej Boleslavi, Tomáša Čierneho z Dejvickej 34, Vladimíra Vaníčka z reštaurácie Mlýnec či Ondreja Korába, ktorý je šéfkuchárom Grand hotela Pupp v Karlových Varoch, Pavla Sapíka z reštaurácie U hviezd.


Pozorovať súboje medzi takými to kuchárskými hviezdami každú hodinu a s moderátormi v podobe Romana Staša a Zorky Hejdové, bolo važne skvelé. 
Toľko rozmanitosti chutí, vôní a hlavne lahodiacemu oku bol aj niekedy problém sa rozhodnúť čo presne ochutnáte. 

V cene základného vstupného bola aj karta nabitá na 300,-Kč a potom ste si kľudne mohli sami kedykoľvek dobiť kartu znova, aby ste mohli ďalej degustovať. 
Účasť na tomto gastrofestivale okrem spomínaných reštaurácií sa zúčastnili i ďalší ako napr. Sia, V Zátiší, Sasazu, Kampa, SILQ, Molo, Eska, Aromi, Valoria.


Pokiaľ ste už boli sýty a nechceli ste sledovať súboj, tak ste si mohli zájsť na kávu či drink, pozrieť nie len čo vybrané reštaurácie ponúkajú, ale aj si pozrieť zajimavé rozhovory s hosťami na druhej strane budovy. 

Ďalej tam bola možnosť deckého kútika alebo fotokútiky. 
Na začiatku to bol pekný chaos a ľudia kam sa človek pozrel, nemohli ste sa poriadne nikam pohnúť aby ste do niekoho nevrazili a keď ste si chceli vybrané jedlo niekde vychutnať, tak to bol problém. 


Ľudia dokonca jedli na zemi alebo na schodoch, čo je dosť smutné pri takejto akcii. Bola to celodenná akcia od 11:00 do 20:00, takže okolo tej 14:00, bolo i príjemnejšie sa pohybovať v priestorách budovy O2 Universa, keďže tá "návalová" vlna ľudí odpadla. 
Za mňa skvelý gastronomický zážitok, ktorý mi otvoril nové obzory chutí. 
S toho všetkého, čo som mala možnosť ochutnať u mňa jednoznačne vyhrala reštaurácia Mlynec s "Kačaciou kroketou,kimči,zemiakový šalát, slaninový chips zelený prach a morková omáčka".


A dezert od Sasazu "Kokosové tiramisu". 



Priateľ bol "odvarený" z menu, ktoré mala reštaurácia V Zátíší. 
Grilovaný hřbet z přestika, barevná řepa,horčičné semínko, křen

Raviola z divočáka, koprová omáčka, octové perly 

Čokoládové crémeux, karamel, popcorn (ten sme nechceli, preto není na foto)

Určite ak budete mať rovnakú príležitosť ako som mala ja teraz, využite ju! Nebudete ľutovať. 
Ak vás zajímá čo je to za jedlo, ktoré som zdieľala napíšte do komentu. 😊

Komentáre