Baggy Šaty

 Baggy šaty: pohodlný módny trend, ktorý budete chcieť nosiť po zvyšok leta. 

Polovica prázdnin je za nami, a to znamená jediné – ešte zostává dostatek teplých a slnečných dní, (aspoň v to dúfam) behom ktorých možete nosit šaty, sukne alebo lnené kúsky. Pokiaľ teda premýšľate, že svoj šatník obohatíte ešte o jeden letní kousek, doporučujem zamerať svoju pozornosť na tzv. baggy šaty.

 posledných rokoch sme mohli zaznamenať výrazný posun v móde. Z bohom sme dali skinny džínám, titerným tielkam i upnutým šatom. Naopak jsme privýtali šikoré nohavice, pohodlné oversized svetry či volné trička. Možeme len hádat, zda za touto zmenou stojí pandemie koronaviru, ktorá obecne viedla k väčšiemu a pohodlnejšiemu oblečeniu, alebo ide len o prirodzený cyklus módných trendov. Jedno je ale jasné, volné šaty – tzv. baggy šaty – patria k letným kúskom, ktoré si zamilujete.

Baggy šaty: Z přehlídkových mol až do vašeho šatníku

Široké, uvolnené, volné...to sú základné charakteristiky, ktoré nás napadajú pri pohľade na baggy šaty. V českých končinách sa pre tieto šaty vžilo označenie „pytlovité šaty“, avšak nevnímejte tento název pejorativne. Baggy šaty niesu len „kusom“ látky, ktorý pripomíná pytel. Naopak, mnoho módních značiek si s týmto typem šiat hrá, a díky volánkom, švom, páskom alebo zajímavým ramienkom z nich tvorí kúsky, ktoré možou sedieť každej postave. Preto sa vyplatí, keď nesiahnete po prvých baggy šatoch, ktoré v obchode objavíte.


Nutno dodat, že baggy šaty boli k videní tiež na prehliadkových molach v Miláne alebo Paríži. Následne sme je mohli obdivovať vo výlohách luxusních značiek a aktuálne vládnu i konfekčným značkám. 






Komentáre