Ombré pokročilo na ďalšiu úroveň

Ombré nie len na vlasoch, nechtoch ale teraz je trend i v oblečení!

Zabudnite na batiku (aspoň pre túto sezónu). Pokiaľ si chcete prefarbiť šatník, mám pre vás tip na oveľa sofistikovanejší efekt. Ombré! Technika, ktorá v posledných rokoch ovládala kadernícke salóny, sa preliala do módy a aj tu oslavuje úspech. S farebným prechodom si na jar môžete zaobstarať sukňu, šaty, mikinu alebo šatku.





Proti batike nič nemám. Faktom ale je, že tento rok hrá druhé husle. Zatienilo ju totiž ombré, ktoré je zo svojej podstaty usporiadanejšie a oproti bohémskemu trendu uhladenejšie. A čo si pod týmto pojmom predstaviť? Podobne ako v prípade vlasov ide o farby s jemnými prechodmi, kedy sa jeden odtieň prelieva do druhého. Do rovnakej kategórie sa počítajú aj jednofarebné kúsky s postupne sa meniacou intenzitou.



Ombré sa, až na výnimky (napríklad šedé košeľové šaty, ktoré nájdete vo fotogalérii), objavuje prevažne na farebnom oblečení, a pôsobí tak vyložene optimisticky a naživo. Ak hľadáte kúsky, ktoré vášmu šatníku dodajú na jar av lete energiu, ste na správnej adrese.Ombré pristane oblečeniu aj doplnkom.



Hoci ombré efekt nájdete v najrôznejších formách, veľa módnych tvorcov ho zhodne umiestňuje na plisované sukne alebo šaty. Na drobných skladoch sa farebný efekt krásne rozohrá – podobných kúskov nájdete medzi našimi tipmi rovno niekoľko. Zaobstarať si môžete tiež ombré košeľu dokonale sa hodiace k denimu alebo ležérnu mikinu, ktorá dotiahne váš voľnočasový outfit. Skvele vyzerajú aj ľahké saténové nohavice, ku ktorým si môžete zaobstarať rovnako ladený vršok, alebo ich doplniť jednoduchou ľahkou košeľou.


Farebné prechody sa nevyhýbajú ani doplnkom a topánkam. V ombré prevedení si môžete zaobstarať aj ľahkú šatku, kabelku alebo napríklad tenisky. Fantázii (a farebnému prevedeniu) sa medze nekladú.



Komentáre