Met Gala 2023 Red Carpet

Viac celebrít na meter štvorcový inde nenájdete. 



Pred pár hodinami sa skončila najprestížnejšia módna akcia roka Met Gala. Ročník 2023 vzdával hold zosnulému návrhárovi Karlovi Lagerfeldovi, ktorý bol preslávený svojou brutálnou úprimnosťou. Ktorá hviezda by majstra potešila a nad ktorým outfitom by sa uškrnul?

Metropolitné múzeum umenia v New Yorku znovu potiahlo slávne schodisko kobercom (tentokrát svetlým s modrými a červenými líniami), aby privítalo tie najväčšie hviezdy, ktoré prešli guest listom šéfredaktorky Vogue Anny Wintour. Hoci sa šuškalo o tom, že vplyvná Wintour tento rok nepozve Kardashianky, na Met Gala sa predsa len objavili. Galavečer, ktorý sa koná na podporu Kostýmného inštitútu Metropolitného múzea v New Yorku, si nenechala ujsť ani tehotná speváčka Rihanna, ktorá nám v minulosti servírovala tie najextravagantnejšie looky. Chýbala naopak herečka Blake Lively, ktorej sa iba pred troma mesiacmi narodil štvrtý potomok.



Kim Kardashian, která výběr šatů nikdy nepodcení, přišla v perlových (a samozřejmě opět velmi úsporných) šatech značky Schiaparelli, její sestry ale zůstaly pozadu. Modelka Kendall Jenner měla na sobě flitrované body od Marca Jacobse, Kylie Jenner červené šaty s prostřihy od Haidera Ackermanna, které byly sice nádherné, ale pro většinu komentujících málo „karlovské“. Zadání naopak perfektně splnil návrhář Thom Browne, který velmi chanelovsky oblékl herečku Jennu Ortegu. Se zadáním se dobře popasovala i Donatella Versace, která sice herečce Anne Hathaway přidala na šaty své špendlíky, ale materiál zvolila velmi tematický.


Téma ročníka je tradične spätá s nadväzujúcou výstavou, ktorej názov znie Karl Lagerfeld: A Line of Beauty. Anna Wintour so svojim Vogue tímom podnietila hviezdy, aby sa poklonili jednému z najväčších módnych návrhárov, ktorý zomrel pred štyrmi rokmi vo veku osemdesiatpäť rokov. Karl Lagerfeld až do svojej smrti vládol módnym domom Chanel a Fendi a viedol aj vlasťou módnu značku.

To najlepšie z Met Gala 2023
Módna kráľovná Rihanna prišla na akciu ruka v ruke s otcom svojho syna, A$AP Rockym, a na sebe mala dlhé šaty Valentino s kabátikom, ktorý kompletne pokrývali veľké kamélie. Tie sú pre značku Chanel charakteristické - práve tieto kvety vraj mala návrhárka Coco Chanel najradšej a premietala ich do množstva detailov.




Bez oblečenia av mačacom obleku
Kto zobudil na červenom koberci najväčšie pozdvihnutie? Ako tradične americký raper Lil Nas X, ktorý na sebe nemal nič okrem spodnej bielizne a topánok. Kostým mu nahrádzala vlastná koža, ktorú si nechal postriebriť a ozdobiť. Met Gala unesie veľa, otázkou ale je, čo by na taký počin povedal Karl Lagerfeld, ktorý bol v niektorých ohľadoch veľmi tradičný. Kto by ho ale najskôr dojal, bol herec Jared Leto. Ten totiž prišiel v kostýme jeho najmilovanejšieho parťáka - mačky Choupette. Všetky módne kreácie a mnoho ďalšieho nájdete vo fotogalérii.








Komentáre