Prečo muži chcú sex a ženy potrebujú lásku ?

                                       Tiež by ste chceli poznať odpoveď, prečo to je tak ?

 Od bývalej kolegyne som dostala veľmi dobrú a vtipnú knihu, ktorú som konečne dočítala. 

Ona mala čo to už za sebou, ohľadne vzťahov a preto túto knihu brala skôr z nadsázskou. 

Samotný názov knihy je už vtipný ale pravdivý. 

Prečo muži chcú sex a ženy potrebujú lásku. 

Celá veda i politika partnerských vzťahov, ich spravovania, hier párenia, pre niekoho rébus, pre iného jasnačka, a v podstate chémia zodpovedná za iskrenie, ich vzplanutia, preskakovanie, hasnutie aj vychladnutie, za rozchody, rozvody, za diery v srdciach, za nevinné obete.

Niektoré veci, ktoré som čítala v knihe som chcela zdieľať s priateľom. Veľa vecí bolo vážne pravdivých, či to už bolo zo ženskej stránky alebo mužskej. Pri niektorých sa zasmial, ale väčšinou to ohodnotil že sú to feministické reči. 


To som mu začala oponovať, pretože túto knihu napísal manželský pár. O to viac je tá kniha zaujímavejšia, pretože tam máte možnosť si prečítať náhľad od muža na danú vec, situáciu. 

Atraktívny vedecký pohľad na celý komplex súčasti sexu, včítane vrelého citového vzťahu, ponúka autorský manželský pár Allan (Austrálčan) a Barbara (Američanka) Peasovci v knihe s názvom titulku tohto článku.

Dalo by sa polemizovať, či muži len chcú, či tiež nepotrebujú a či ženy len potrebujú a či tiež aj nechcú. No polemicky (vzhľadom na rozsah) snáď až v diskusii. Takže radšej zopár zábavných ukážok a perličiek z knihy manželského autorského páru. 
Sex je ako vzduch, dôležitý je, až keď nie je.
Láska je len špinavý trik prírody, ako dosiahnuť pokračovanie nášho živočíšneho druhu. W. Somerset Maugham
Ak poviete, že ste do niekoho blázon, vyjadrili ste sa absolútne presne. 
Sme jediný živočíšny druh, ktorý nevie, ako sa má správať, keď vytvára pár.
Percento rozvodovosti u ľudí, ktorí spolu žili už pred svadbou a potom sa zobrali, kolíše od 25 percent v Kanade a v Španielsku, po vyše 50 percent vo Švédsku, Nórsku a Francúzsku.
V Európe pripadá na každé manželstvo jeden rozvod. Čoraz menej ľudí uzatvára manželstvo a čoraz viac manželstiev sa končí rozvodom. Približne 30 percent druhých manželstiev sa takisto končí rozvodom. 
Peasovci svoju knihu rozdelili veľmi prehľadne na množstvo pútavých kapitol. Začínajú sexom v mysli, rozoberajú, ako Hollywood zmenil naše vnímanie a prečo to majú muži v 21.storočí ťažšie. Nasleduje veľmi zaujímavá kapitola, ktorá poteší najmä mužov – Čo vlastne ženy chcú. Nájdete v nej aj fakt, že s bohatými mužmi ženy dosahujú viac orgazmov. Ako je to možné? V čom je to tajomstvo? Alebo to je len mýtus? 

Autori tiež prezradia, ktoré veci chcú ženy najviac od mužov a čo im na chlapoch imponuje. Ich kniha je plná faktov, rád a odporúčaní, ktoré inšpirujú a napovedia, ako urobiť vzťah ešte lepším.
-          15 faktov o mužoch, ktoré ženy nechápu
-          12 právd o ženách, ktorým väčšina mužov nerozumie
-          13 postupov ako sa stať žiadanejšími.
 
Peasovci doteraz napísali 15 bestsellerov, prednášajú na seminároch asi v 30 štátoch sveta a ich knihy možno kúpiť vo viac ako sto štátoch. Ich tvorba sa stala témou deviatich televíznych seriálov, jednej divadelnej hry a úspešného filmu, ktorý videlo viac ako sto miliónov divákov. Neuveriteľný úspech, za ktorým však stojí tvrdá drina, štúdium, analýzy, testy a diskusie s tisíckami ľudí.


Ak máte pocit, že vo vzťahu to nie je to čo kedy si, tak si skúste prečítať túto knihu alebo kľudne aj inú od tohto manželského páru a možno objavíte opäť tú vášeň, lásku vo vzťahu, ktorá vám tak chýba. 


Komentáre