Girl Online jde svou cestou - recenze

                                                                   Girl Online

                                         

Posledná časť série, ktorou som začala cca pred rokom, napriek tomu sa zdá, že je to doba. Pripomínam, že všetky knihy napísala známa britská bloggerka a youtuberka Zoella, a to je predovšetkým to, čo ju preslávilo. A teraz padne môj záverečný verdikt. Zaslúži si sama o sebe slávu, alebo je taká populárna kvôli svojej známej autorke?

Tí čo knihu poznajú, asi nie je predstavovať o čom je.



Pre tých, čo knihu nepoznajú v skratke napísané :

Aby som vám trochu pripomenula - predstavila predchádzajúce diely (Girl Online a Girl Online na turné) Čo sa stalo: Penny si jedným dňom založila blog, ktorý sa dosť preslávil. Čistou náhodou sa tiež v Brooklyne zoznámite so známym spevákom (ona o tom ale nevedela) a začali spolu chodiť. V druhom diely s ním pôjde na turné, ktoré sa ale vydá nečakanou cestou a na konci je ich vzťah už iný ako bol na začiatku.


V tomto diely ide Penny do Škótska, pravidelne odskakuje do Londýna a pomáha kamarátom s prekonávajúcimi trémy. Znie to, ako že to nemá veľmi velký dej, ale sľubujem vám, že sa nudiť nebudete.

Knižka pokračuje v rovnakom štýle ako predchádzajúce diely. Príjemné čítanie o milom dievčati, ktorá má také neskutočné šťastie a tak čisté srdce, že i na rozprávku by to bolo niekedy príliš. Naozaj si celú dobu hovoríte, no, toto by nikdy nešlo. Na druhú stranu ja osobne som si čítanie veľmi užila. 
Dej krásne plynie, postavy si určite aspoň trochu obľúbite a môžete si byť istí, že v tejto knihe je možné naozaj všetko.

Život Penny Porterové sa po lete plnými zážitkami a nečakanými návratmi pomaly vracia do zabehnutých kolají. Školský rok začal a Penny je sa snaží chytiť svoj život do svojich rúk a byť na svete sama za seba.
Noah, jej Kluk z Brooklynu, nečakane zrušil všetky koncerty a nie je o ňom nič vedieť.
Nikto netuší, kde sa skrýva.
A nevie to ani Penny.

A tak keď sa Penny vypraví do Londýna na návštevu umeleckých škôl, kde študuje jej spolužiačka Megan, zdá sa, že by to mohla byť dobrá príležitosť nájsť si nové kamarátky. Netrvá dlho a v Pennynom živote sa objavuje i nový chlapec - okúzlujúci a talentovaný študent fotografie Callum.
 Pomôže Callum Penny zaudnúť na Kluka z Brooklynu?
A dokáže úplne Penny začať nový život, keď to vyzerá, že ju Noahov tieň pronásleduje takmer na každom kroku?

Tato kniha bola príjemným pohladením podľa môjho skromného názoru  s  dôstojným zakončením celej série. Naozaj si nie som istá, ak  či by sa vďaka svojmu obsahu dokázala preslavitť bez osobnosti autorky – pretože takých milých príbehov je mnoho. 
Avšak vďaka osobnosti autorky získává táto kniha časť svojho kúzla, ktoré je s ňou jednoznačne spojené a nejde si ho odmyslieť.

Komentáre