Concerts at home

Kedy si bol naposledy na nejakom koncerte?gif lights Concert fans top 6k Casper Dortmund benjamin griffey hinterland  hinterland14 westfalenhalle greetingsfromhinterland casperbumaye •
 
 Je viac než isté, že už je tomu pár mesiacov. Hovoriť o tom, kedy sa opäť dočkáme veľkých koncertov, je zatiaľ zrejme veľká neznáma. Vďaka Netflixu si však môžeš so svojím obľúbeným interpretom zaspievať z prvého radu, priamo vo svojej obývačke.stereophonics on Twitter: "Thank you Manchester! #stereophonics  #Kind2020Tour… "

Rok dozadu sa väčšina hudobníkov tešila na svoje koncerty a hudobní fanúšikovia odrátavali mesiace, týždne a dni do šou svojho obľúbenca. Príchod pandémie však hudobný svet úplne ochromil a koncerty na preplnených štadiónoch sa tak vo väčšine kútov sveta stali úplným tabu. V minulosti by si možno pred virtuálnym koncertom uprednostnil večer v bare, no v aktuálnej situácii sú záznamy koncertov viac než nutným odreagovaním a vytrhnutím z lockdownovej reality.

#BEYONCÉ: Homecoming

 V prípade Beyoncé azda nikomu netreba dopredu hovoriť, že pôjde o do posledného detailu premakanú šou, či už po tanečnej, vizuálnej alebo speváckej stránke. Koncertný film Homecoming je na Netflixe od roku 2019, no záznam jej vystúpenia na festivale Coachella v roku 2018 je must-have bodom pre všetkých fanúšikov tejto speváčky aj v roku 2021. Okrem prepracovanej šou, v ktorej nechýbajú hity ako Crazy In Love, Formation, Love On Top, Say My Name či Drunk In Love, sa dočkáš tiež intímneho pohľadu do zákulisia jedného z najväčších koncertov v kariére tejto hudobnej divy.

 

 

Medzi najväčšie popové objavy posledných rokov patrí určite kanadský spevák Shawn Mendes. Kým v úvode svojej kariéry bol len za sladkého miláčika tínedžeriek, dnes už je považovaný za rešpektovaného hudobníka, ktorý vypredáva štadióny naprieč celým svetom. On sám za svoj vrchol označil fakt, že sa mu v roku 2019 podarilo vypredať slávne Rogers Centre s kapacitou až 55-tisíc divákov v jeho rodnom Toronte. Na pódiu sa spolu s kanadským miláčikom ukáže aj jeho partnerka, speváčka Camila Cabello, s ktorou zaspievajú svoj spoločný hit Senorita.


 

 #TAYLOR SWIFT : Reputation 

Keď sa Taylor Swift rozhodla z country prejsť na popovú dráhu, tak jej to mnoho fanúšikov vyčítalo. V jej prípade však táto zmena zafungovala na výbornú. Swift získala milióny nových fanúšikov aj mimo rodného USA. Výsledkom toho bolo aj jej doposiaľ najväčšie koncertné turné k albumu Reputation, s ktorým v roku 2018 koncertovala v USA, Ázii, Európe a tiež v Austrálii. Vďaka záznamu šou si môžeš užiť priamo v obývačke hity ako Love Story, Shake It Off, Blank Space či We Are Never Ever Getting Back Together.

 

#ARIANA GRANDE: excuse me, i love you

Ariana Grande bola dlhé roky považovaná len za jednu z ďalších detských hviezd, ktorých sláva časom upadne. To však v tomto prípade neplatí. Z rodáčky z Floridy sa stala jedna z najrešpektovanejších popových speváčok súčasnosti, čo potvrdila svojím úspešným albumom Thank U, Next z roku 2019. Turné, ktoré nasledovalo bezprostredne po vydaní tohto albumu, pozostávalo zo 101 zastávok, vďaka čomu ide o jednu z najväčších koncertných šnúr posledných rokov. Šou, s ktorou Ariana zavítala aj do susednej Viedne či neďalekej Prahy, si môžeš vychutnať aj na Netflixe s názvom excuse me, i love you.

#BLACKPINK: Light Up The Sky

Dievčenská skupina Blackpink sa v posledných rokoch teší čoraz väčšiemu úspechu aj v Európe či USA. Dôkazom toho sú tiež ich spolupráce s Dua Lipou či Selenou Gomez a Lady Gaga. Ak sa ti nechce sledovať dvojhodinový záznam koncertu, tak možno radšej siahneš po filme Light Up The Sky, ktorý mapuje príbeh štvorice dievčat a ich cestu za slávou. Už samotný film je pre dievčatá ďalším úspešným bodom v kariére, nakoľko ide o prvý pôvodný K-pop dokument z dielne Netflixu. Zábery zo zákulisia dopĺňa záznam vystúpenia na festivale Coachella v roku 2019.


 

#EWA FARNA 10: Neznámá známá

Väčšinu obsahu na Netflixe tvorí zahraničná produkcia, no aj v prípade koncertných filmov sa nájde výnimka. Ak patríš medzi milovníkov lokálnej hudby, možno ťa poteší film od Ewy Farnej. Nejde o typický koncertný film, ale skôr o dokument, ktorý však ponúkne aj niekoľko záberov priamo z javiska. Neznámá známá totiž mapuje osobný život speváčky a niekoľkomesačné príravy na najväčší koncert v jej kariére, ktorým bola vypredaná šou v pražskom Forum Karlín pri príležitosti 10. výročia na scéne.


Okrem toho, že "možte" byť na koncerte, tak si možte pozrieť i dokument o Billie Eilish.



Komentáre