Coffee vs.Tea

 Káva vs. Čaj Coffee vs. Tea

Odjakživa tu boli vždy 2 tábory , tí čo milujú kávu a nevedia si bez nej predstaviť začiatok rána a potom sú tu tí, ktorí milujú aký koľvek teplý hrnček dobrého čaju.

Ktorý z týchto nápojov máte radšej vy? Možno vás prekvapí, ako veľa to o vás prezrádza.

#1 Extroverti preferujú čaj

Ako ukázali výsledky istého prieskumu, extroverti a ambiverti majú radšej čaj, a naopak, väčšími milovníkmi kávy sú introverti. Paradoxne, štúdia Andrewho P. Smitha z Cardiff University však dokázala, že introverti dosahujú vyššie pracovné výkony bez kofeínu.

Imagen de breakfast, food, and tea | Food, Aesthetic food, Tea

#2 Milovníci kávy milujú riziko

Ďalšia štúdia dokázala, že milovníci kávy sú viac impulzívni a neboja sa riskovať – práve naopak, riziko niekedy doslova vyhľadávajú. Aj preto mávajú radi extrémne športy alebo časté vyhľadávanie nových zážitkov. 

#3 Milovníci čaju spia lepšie

Ukázalo sa, že lepší spánok majú ľudia, ktorí preferujú časj. Naopak, milovníci kávy sami priznali, že ich spánok nie je až taký dobrý.

#4 Milovníci čaju preferujú cukor

Ďalší prieskum zas poukázal na zaujímavý fakt hovoriaci o tom, že ľudia, ktorí preferujú čaj, si tento nápoj osladia radšej, ako milovníci kávy ten svoj. 

#5 Milovníci kávy majú radšej psov

Čo myslíte, kto má radšej psov a kto mačky? Táto zaujímavá štúdia zistila, že milovníci kávy preferujú psov, zatiaľ čo milovníci kávy majú radšej mačky.

 

 Image via We Heart It | Food, Coffee breakfast, Brunch

#6 Ak preferujete čaj, ste viac kreatívni

Ukázalo sa tiež, že viac kreatívni sú ľudia, ktorí preferujú čaj – nové nápady k nim prichádzajú jednoduchšie. Na druhú stranu, ďalšia štúdia dokázala, že káva zlepšuje našu schopnosť riešiť problémy. 

#7 Milovníci kávy sú menej deprimovaní

Zaujímavým je aj fakt, že podľa štúdie majú milovníci až o 32 % menej depresívnych myšlienok ako ľudia, ktorí preferujú čaj.

Komentáre