250 zákonov lásky

 Nedávno som dočítala veľmi zaujímavú knihu od úžasného spisovateľa. Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt 250 zakonov lasky

Možno že ho poznáte aj s fb stránky First Class.Tých kníh vydal niekoľko, ja osobne mám doba jednu.

Je to 250 zákonov lásky.  Je to 250 zákonov lásky, pravidlá ktoré by vám mohli pomocť pochopiť jeden druhého, dokázať toho druhého milovať presne taký aký je. Pomože vám to možno vo vzťahu vybudovať lepšiu cestu ako riešiť problémy a komunikovať. 

Vlastne keď nie je komunikácia, nieje žiadne riešenie problému. Niekedy ma človek pocit, že láska zo vzťahu vyprchala a všetko to krásne, čo na začiatku zažívate. Lenže láska neumiera prirodzenou cestou sama od seba. Okruh vrahov je vždy rovnaký. Ego, pohodlnosť, lahostajnosť.

Potreba súťažiť, poraziť, vyvyšovať sa, odd.
Neochota priznávať chyby, řešit problémy, komunikovať, podporovať, robiť si čas, jednoducho pracovať na čemkoli, čo je nepohodlné, ale pre vzťah dôležité.
A také ignorovanie toho, čo druhé trápí, čo mu vadí, čo ho bolí, potrebuje i toho, čo ho naplňuje, čo potrebuje, o čom sní - jako by neexistoval.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt 250 zakonov lasky

Nie je dôležité, ako veľmi Ti záleží na vzťahu ...
Ako veľmi sa snažíš komunikovať, obetovať, podporovať ...
Ako veľmi sa obhajuješ, doprošuješ, všetko zachraňuješ ...
Koľkokrát dáš druhú šancu, koľkokrát urobíš prvý ústretový krok ...

... Keď druhému na ničom z toho nezáleží, vzťah končí.

Akokoľvek to znie kruto, prijmi to ako fakt: Na stavbu alebo aspoň údržbu vzťahu sú potrebné dva. Na jeho rozbitie stačí jeden.
Vzťah je jednoducho ako retiazka. Je jedno, ako silným článkom si Ty. Pokiaľ máš vedľa seba slabší článok, pevnosť retiazky záleží na ňom. Kde nevydrží on, tam sa retiazka pretrhne. Nie v najsilnejšom mieste, ale v tom najslabšom.

Preto pracuj na všetkých 250 podmienkach dlhodobého a zdravého vzťahu. Ale ani to ešte neznamená, že takýto vzťah mať budeš. K tomu sú totiž potrebné dva. Nie dva ledajací, ale dva zosilňujúce partneri.
Milovať nie je zďaleka len pocit alebo slovo.
Milovať je stav bytia.
Milovať znamená podporovať, súcitiť, budovať.
Milovať znamená mať srdce na dlani a ponúkať ho niekomu aj s rizikom, že ho ten druhý vezme a utečie. Alebo že ho upustí na zem a rozšliape.
Milovať znamená dôverovať. Dávať druhému príležitosť, aby nás zranil, a súčasne dúfať, že to neurobí. Milovať znamená odovzdať sa.

Váž si lásky, ktorú Ti niekto znáša.
Nikdy nevymieňajte toho, kto Ťa miluje, za toho, komu sa len páčiš, pretože ten, komu sa len páčiš, Ťa raz vymení za toho, koho začne milovať. Pochopí totiž, že milovať je najviac. A Ty to pochopíš tiež.

Kiež by láska patrila k najvyšším hodnotám nášho života.
Kiež by sme si uvedomili, že v dvoch môžeme byť silnejší.
Kiež by sme každý po svojom boku mali niekoho, kto si toto uvedomuje.
 Na obrázku môže byť text, v ktorom sa píše „„Ve vztahu nikdy není jen jeden vítez a jeden poraženy, vždy pouze dva vítezové, nebo dva poraženi." PETR CASANOVA- kniha 250 zákoni lásky“
 
Táto kniha nie je zamerané len 250 zákonov lásky ako partnerskej, ale lásky ako takej. 
Láska partnerská, rodinná, surodenecká, kamarátska, láska sebe samému.  
Toľko chceš povedať, čo sa Ti nepáči. Ale nakoniec to prehltneš, stiahneš sa do ulity a mlčky sa užíráš. Máš to tak možno od detstva. Len poslúchni a necekni; čo chceš Ty, to nikoho nezaujíma. A keď neposlúchneš, zmizni, nikto Ťa nechce.

Toľko ľudí mlčí, keď je niečo bolí aj keď by niečo tak radi zažili. Boja sa povedať NIE, a keď sa predsa vzoprú, rýchlo sú umlčaní, ihneď sa stiahnu. Majú strach. Strach, že budú opustení. Že je všetci prestanú mať radi. Ale je to ilúzia.

Skutočne blízkym ľuďom záleží na Tvojom šťastie. Keď vidí Tvoju radosť, aj oni sú naplnenie. Kto odíde, je len ten, komu na Tvojom šťastie nezáleží. Komu záleží len na sebe. A keď takí ľudia od Teba odídu, je to dar, nie strata.

Preto sa neboj, že stratíš všetkých ľudí, keď sa rozhodneš vyhovieť sebe. Skôr sa boj, že stratíš sám seba, keď sa rozhodneš vyhovieť všetkým ľuďom.
Všetkým ľuďom sa ani zavďačiť nejde.
Tak na akom mieste máš seba?
 
Rozhodne si prečítam jeho ďaľšie diela a čo vy?  

Komentáre