Hello my name is Introvert

Poznáte niekoho, kto je introvert? Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt introvert

Viete vobec kto to vlastne je? Ja som si myslela, že je to len tichý a uzavretý človek, ktorý by mohol byť nazvaný že je aj "rezervovaný". Až pokým som nespoznala niekoho, kto mi ukázal iný svet.
Aby som sa snažila pochopiť niektoré veci, prečo vníma inak ako napr. ja. tak som si snažila niečo o tom nájsť. Ja nie som extrovert ale ani introvert, povedala by som, že mám niečo z oboch.
Prekvapilo ma čo všetko som sa dozvedela, verím tomu že je toho o mnoho viac a budem sa snažiť postupne príjmať ďalšie informácie. Nikdy neviete koho vo svojom živote stretnete a nie s každým sa dá komunikovať na rovnakej báze ako ste napr. zvyknutý vy sami.
V súčastnosti sa o introvertoch rozpráva často. Táto téma sa stala akýmsi trendom. Mnoho ľudí sa považuje za introvertov a myslia si, že vedia, o čom to je. Myslia si, že introverti sú ľudia, ktorí chcú jednoducho byť sami. Hoci je pravda, že introverti trávia viac času sami so sebou, ako extroverti, ale nie je to len o tom. Čo to vlastne naozaj znamená - byť introvertom?
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt introvert

Po prvé, nikto nie je len introvert alebo len extrovert

Tieto dva pojmy nie sú protiklady. Nie je to len čierna a biela, ako by si niektorí mysleli. Každý človek pôsobí v niektorých situáciach introvertne, v iných zase extrovertne. Keď je niekto introvert, to ešte neznamená, že nemôže byť spoločenský, veselý, komunikatívny a zábavný v spoločnosti ľudí. Rovnako tak extroverti potrebujú raz za čas chvíľku, ktorú môžu stráviť osamote.
Známy švajčiarsky psychológ Carl Jung, ktorý ako prvý použil pojmy "introverzia" a "extroverzia" raz povedal: "Žiadna taká vec ako 100%-ný introvert alebo 100%-ný extrovert neexistuje. Taký človek by skončil v blázinci." Každý z nás má v sebe totiž niečo z oboch.

Po druhé, to, že introverti trávia čas osamote neznamená, že nenávidia ľudí

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt introvert

Väčšina expertov súhlasí s tým, že introverti a extroverti reagujú na odmeny inak. Odmenami myslíme veci ako peniaze, spoločenské postavenie, sociálna príslušnosť či dokonca jedlo. Keď vás v práci povýšia alebo presvedčíte atraktívneho cudzinca, aby vám dal telefónne číslo, získate odmenu. A ako to spolu vlastne súvisí? Oba typy ľudí reagujú na tieto odmeny inak, pričom introvertov v podstate odmeny ani nezaujímajú, najmä tie sociálne. Z tohto dôvodu sú menej odhodlaní ísť von alebo sa viac snažiť, aby zapôsobili na šéfov.
Introverti sú viac motivovaní vnútorne. Snažia sa vytvoriť autentické spojenie s ostatnými, učiť sa - nie len kvôli testu, ale kvôli sebe a vytvoriť a zanechať po sebe nejakú stopu.
Introvert dá prednosť tichému podniku pred preplneným barom, pretože v tichu môže viesť skutočné zmysluplné rozhovory. Introverti proste potrebujú čas nie len pre seba, ale aj pre ostatných ľudí. V kľude a pokoji dobíjajú svoju energiu, ktorú môžu potom odovzdať svojim priateľom.

Nakoniec, každý má voči introvertom predsudky.To, že introvert nenávidí ľudí je len ďalší výmysel. Introvert iba nemá rád plytké socializovanie sa a povrchné rozhovory o ničom.

Ľudia, ktorí viac rozprávajú, sú považovaní za atraktívnejších a zaujímavejších. Taktiež sú podľa iných považovaní za vhodnejších priateľov. Mnoho introvertov však tento predsudok hlboko pocítilo aj na vlastnej koži - v školách, na pracoviskách alebo vo vzťahoch.
Lenže "introvert" pre introverta nie je len trend - je to ich identita a ich osobnosť, ktorá pozitívne zmenila spôsob, akým vidia sami seba. Byť introvertom, to je viac, než len výsledok osobnostného testu alebo vtipný obrázok, v ktorom sa nájdete. Pre mnohých je to niečo, čo mení život. Je to niečo, vďaka čomu dokážu lepšie pochopiť, kým vlastne sú.
To, že ste introvert by ste nemali považovať za svoju slabinu, pretože byť introvertom je v skutočnosti úžasné.Svoju skutočnú krásu neukazujú každému. Aj v tom tkvie ich tajomstvo.Človek by ich najradšej zaškatuľkoval do nejakej poličky, no oni sa našťastie nedajú zaradiť do určitej kolónky. I keď sa na prvý pohľad môže zdať, že najviac atraktívni sú ľudia, ktorí sa radi prezentujú, nemusí to byť vždy tak. Aj introverti majú svoje čaro, ktoré sa oplatí objaviť.
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt introvert we heart it
Sú tajomní. A to je to, čo je na nich také lákavé. Svoju krásu a skutočné "ja" ukážu len málokomu. Ak ich chce niekto získať a zistiť, čo sa ukrýva pod ich povrchom, musí vynaložiť nemálo námahy.
Dávajú si pozor na to, čo hovoria. Pretože vedia, že hovoriť je striebro, ale mlčať je zlato. Ak chcú niečo povedať, dvakrát si rozmyslia, či to naozaj stojí za to. Neradi zabíjajú čas nezmyselnými kecami o počasí. Aj v tom spočíva ich čaro.
V ich spoločnosti sa cítite príjemne. Introvertovi síce trvá dlhšie, kým sa otvorí, ale ak prejavíte trpezlivosť, sami zistíte, aký poklad sa v tomto človeku skrýva. Introvert okolo vás veľmi rád vytvorí prostredie, v ktorom sa budete cítiť nielen bezpečne, ale i príjemne.
Nechýba im motivácia.Tým, že si šetria sily na to, čo je pre nich skutočne dôležité, si oveľa dôslednejšie idú za svojím cieľom. Neplytvajú čas a energiu na zbytočnosti. Svojou vnútornou silou a odhodlaním ľahko motivujú aj ostatných.
Vedia sa pre niečo zapáliť. Introverti majú v sebe niečo, čo sa ťažko opisuje slovami. Nechýba im fantázia ani schopnosť dívať sa na rôzne situácie z nezvyčajných uhlov. Keď sa do niečoho zahryznú, tak to už len tak ľahko nepustia. A to je naozaj fascinujúce.
Sú skvelými poslucháčmi. Ak si chcete byť istí, ž vám nikto nebude skákať do reči, spriateľte sa s intorvertom. Radi počúvajú a sú veľmi vnímaví. Pre mnohých sa stávajú skvelými bútľavými vŕbami, ktoré informáciu určite neposunú nikomu nepovolanému. To je vlastnosť, ktorá sa v dnešnej dobe skutočne cenní.
Nechýba im prehľad. Nejeden introvert nedá dopustiť na fascinujúci svet kníh. Vďaka tomu, že majú nos neustále strčený v knihách, majú dokonalý prehľad, ktorý sa neviaže len na jednu oblasť. Preto je rozhovor s nimi pôžitkom. Ak sa otvoria, prezradia vám veci, o ktorých ste doposiaľ ani len netušili.
Sú pozorní. Neujde im ani najmenší detail a ľahko si spoja rôzne súvislosti. Práve si introverti raz-dva všimnú, keď sa niečo deje s ich blízkym človekom. Aj táto črta zvyšuje ich atraktívnosť.
Nechýba im kreativita. Tým, že radi trávia čas sami so sebou, často vyhľadávajú činnosti, pri ktorých nepotrebujú spoločnosť. Väčšine introvertov nie je kreativita cudzia, a to v akejkoľvek forme a podobe.
Sú intelektuálne nároční. A to je výzva pre ich partnera či partnerku. Ak hľadáte nielen krásnu vázu, ale aj niečo, čo má hodnotný obsah, partnerstvo s introvertom vám to môže poskytnúť. Pretože to, čo sa ukrýva pod ich povrchom, skutočne stojí za to.
Možno aj vy, kdesi v kútiku duše cítite, že ste iný. Že nezapadáte. Možno ste si až doteraz mysleli, že to znamená, že ste horší než ostatní. Byť introvert neznamená, že ste horší. Ste len jednoducho iný. A to je v poriadku.
ntrovertov považuje mnoho ľudí za "podivínov", len preto, že sa nesprávajú ako väčšina. No práve aj to je na introverzii také krásne.Každý introvert žije v dvoch svetoch. V tom prvom navštevujeme svet ľudí, no naším domovom bude vždy samota a náš vnútorný svet. Niektorých introvertov rozoznáte ihneď, pri niektorých ľuďoch by ste zas neverili, že skutočne sú introvertmi.
Rozdiel je v tom, ako pristupujú k interakcii s ostatnými ľuďmi. Nech je to však akokoľvek, vedzte, že každý introvert aj tak najviac miluje samotu, prípadne chvíle strávené so svojou spriaznenou dušou.Vyjasnime si jednu vec. Dôvodom toho, že nanávidíme small talk nie je to, že nenávidíme ľudí. Pravým dôvodom je, že nenávidíme bariéru, ktorú small talk vytvára medzi ľuďmi.
Život nie je len o hovorení, je aj o premýšľaní.
Extroverti sú iskrou, introverti sú žiarou. Extroverti sú ohňostrojom, introverti sú ohňom.
Plytkou konverzáciou o počasí či klebetením si žiadneho introverta nezískate. Myslíme si totiž, že tieto plytké konverzácie od seba ľudí ešte viac oddeľujú.
Asi ste premyšlali nad tým, že aké je to byť vo vzťahu alebo milovať introverta.
Introverti začínajú obdivovaním niekoho z diaľky. Ticho sledujú svojho vyvoleného po celé týždne alebo dokonca mesiace, než sa konečne odváži začať rozhovor.Celú dobu sa pokúša zistiť, či by táto osoba stála za to riziko, lebo introverti neradi stráca čas. Zároveň sa tiež neradi otvárajú niekomu, kto rovnako nakoniec od nich odíde.
Našťastie introverti nikdy neprestávajú premýšľať a naďalej sledujú ľudí okolo seba, takže dokážu posúdiť charakter toho druhého a odhadnúť, či by za to mohol stáť alebo nie.Na introverta by ste nemali nikdy ponáhľať, pretože ide na všetko radšej pomaly.
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt introvert we heart it
Nerád sa baví s cudzími ľuďmi, rovnako tak je to s dotyky od cudzích ľudí, preto sa najskôr pokúsi vybudovať hlboké puto so svojím náprotivkom, s ktorým by rád nadviazal vzťah. Jeho cieľom je vytvorenie intelektuálneho alebo citového puta pred tým fyzickým.Ak introvert má záujem o vzťah s niekým, či už ide o priateľstvo alebo lásku, chvíľku im trvá, než sa tomu druhému otvoria. Svoje súkromie si stráži a o svoje tajomstvá sa neradi delia.
Akonáhle sa vám však otvorí, už sa nepustí. Jeho otvorenosť vo vyvíjacej vzťahu znamená, že ste si ho úplne získali a dôveruje vám.Vyjadrovania svojich myšlienok je pre introverta oveľa jednoduchšie písomne, preto potrebuje niekoho, kto mu popraje krásne ráno pomocou sms správy, ešte než sa prebudí. Niekoho, kto sa spýta, aký mal deň, keď po náročnom dni v práci pôjde domov. Hlavne ale potrebuje niekoho, kto ho osloví a nebojí sa poslať správu alebo položiť otázku ako prvý.Introvert túžia po niekom, kto je mu veľmi podobný. Chce byť vo vzťahu s niekým, kto ho nebude po večeroch ťahať po baroch, aby sa s ním opil, ale radšej sa s ním bude maznať doma na gauči a sledovať film či seriál. V skratke teda niekoho, kto si cení času stráveného so svojim milovaným.Ak sa do vás zamiluje introvert, môžete sa naozaj považovať za šťastlivcov. Nielen preto, že vás považuje za veľmi výnimočného človeka, ale aj preto, že bude rozširovať vašu myseľ a naučí vás veľa vecí. Navyše sa vďaka jeho láskavé a obetavej povahe budete cítiť milovaní.Akonáhle si vás k sebe pustí, je veľmi málo pravdepodobné, že vás niekedy opustí.
K tomu môže dôjsť, ak ho vydám a porušíte tak jeho dôveru k vám. Introvert si bude ceniť toho, že našiel vás - niekoho, koho naozaj miluje. Nemusíte sa báť, že by vás niekedy opustil kvôli niekomu inému, záleží mu totiž na vzťahoch so svojimi blízkymi, preto sa snaží o tieto vzťahy starať, ako najlepšie dokáže. Introvert nepotrebuje pre svoj život veľa osôb, nebude teda vyhľadávať spoločnosť ďalších ľudí.
Navyše existuje naozaj málo ľudí, s ktorými si dokáže vybudovať hlbšie puto.Introvert nie je typ človeka, ktorý by sa rýchlo usadil. Samotu si užíva, takže sa necíti pod tlakom, aby vstúpil do vzťahu. Do vzťahu ide introvert až vtedy, keď nájde naozaj niekoho výnimočného.Nie je jednoduché milovať introverta, človek sa musí naučiť, ako ho milovať.
A čo vy? Aj vy ste vždy cítili, že ste iní? Ľudia sa vás neustále pýtali, prečo nemôžete viac rozprávať?
Alebo poznáte niekoho, kto je introvert?
Napíšte mi komenty, poprípade ak by vás niečo viac o nich zaujímalo, mohli by byť ďalšie články, pretože introverti nie sú tak jednoduchý ako sa zdajú.
Pridám sem video, ktoré dúfam že pobaví a neurazí

Komentáre