Filmové hrdinky

Určite máte svoje filmové hrdinky, ktoré vás v niečom inšpirovali, naučili alebo ste sa do konca v nich videli.
Mám tu niekoľko filmov, ktoré miluje asi každá ženská. Vieš ktoré som si pripravila ?
Súvisiaci obrázok

Jedz, modli sa a miluj
To čo urobila Julia v tom to filme, by som aj ja rada urobila raz v mojom živote!
Film je natočený podľa skutočnej udalosti, kde hlavnú úlohu hrá Julia Roberts. Liz Gilbert, hrdinka filmu Jedz, modli sa, miluj, je moderná žena, ktorá sa vydáva poznávať a obdivovať krásy sveta a súčasne sa pokúša znovu nájsť a prebudiť svoje pravé ja. Po tom, čo jej životné istoty a priority úplne rozvráti rozvod, si Liz vezme v zamestnaní ročnú dovolenku a úplne v rozpore so svojimi zásadami sa rozhodne riskovať všetko pre to, aby zmenila svoj život. Počas svojich exotických a pozoruhodných ciest poznáva v Talianska jednoduché potešenie z dobrého jedla, v Indii silu modlitieb a meditácií, a konečne na Bali nájde nečakaným spôsobom pokoj v duši a rovnováhu lásky. Film odporúčam pozrieť zakaždým, keď budeš mať túžbu cestovať, spoznávať alebo budeš potrebovať nájsť istý pokoj v duši.
Denník Bridget Jonesovej
Jedna z mojich najobľúbenejších filmových aj knižných postáv, ktorá je svojská a hlavne skutočná! Život tridsiatničky, ktorá má pár kilov navyše je väčšinou poriadny "faux-pas" a preto tento film hodnotím ako veľmi prijemnú komédiu s výbornou Renee Zellweger, s fešným Colinom Firtom a s typickým "hajzlíkom" Hughom Grantom za skvost, ktorý sa oplatí vidieť. Ak si myslíš, že tvoj život je jeden veľký trapas, že sa ti nič nedarí a že už nikdy nestretneš niekoho očarujúceho a hlavne normálneho, Bridget ťa pobaví a zároveň vyvedie z omylu.
Diabol nosí Pradu
Skvelá Meryl Streep a o nič horšia Anne Hathaway sú jednoznačne zárukou kvality. Diabol nosí Pradu vznikol ako adaptácia bestselleru Lauren Weisberger, ktorý vznikol ako adaptácia jej vlastných zážitkov a skúseností na poste asistentky "dračice" v odbore módy a módnych magazínov (presne šéfredaktorky Vogue, Anny Wintour). Film ťa zaujme nielen výbornými módnymi kúskami, ale najmä charizmatickou Meryl, ktorá si získa tvoj rešpekt a vlastne ti jej aj bude ľúto. Svojská šéfka ťa spolu s Andreou, ktorú hrá Anna, naučí, že nič nedostaneš zadarmo a pre svoje sny musíš skutočne drieť!
Môj týždeň s Marilyn
Tento film ponúka neobvykle intimný pohľad na hollywoodsku ikonu a na jej spontánny emotívny vzťah s mladým mužom, ktorý jej rozumel viac, ako ktokoľvek iný. Sebecká a sebadeštruktívna Marilyn, ako ju vníma Clark, dokazuje, že byť slávna a bohatá nestačí. Colin Clark skutočne po rokoch napísal knihu, ktorú nazval "Princ, showgirl a ja", podľa ktorej bol natočený film, kde opisuje svoje pocity z týždňa, ktorý strávil s úžasnou, no veľmi smutnou ikonou 50. rokov.
Amelie Čarokrásny príbeh s úžasnou Audrey Tatou bol natočený v roku 2001. Amélia z Montmartru je príbeh Amélie Poulainovej, dievčaťa, ktoré vyrástlo izolované od ostatných detí svojim tichým otcom, ktorý jej v detstve omylom diagnostikoval srdcovú vadu. Amélia žije v parížskej štvrti Momtmarte, kde pracuje ako čašníčka v miestnom bistre. Jedného dňa objaví vo svojom byte ukrytý poklad - starú krabicu s pamiatkami na detstvo niekdajšieho nájomníka. Rozhodne sa, že mu krabicu po rokoch doručí a zároveň zistí, že môže pomáhať zlepšovať a naprávať okolitý svet. Pritom sa jedného dňa zamiluje. Ďalej už neprezradím. Jednoducho to musíš vidieť!
Tak čo trafili ste filmy, ktoré som vybrala alebo nie ? Aké boli vaše tipy ?

Komentáre