American Horror Story - CULT

American Horor Story pozná asi väčšina z vás. Kto z vás pozeral aj poslednú sériu CULT ? Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt american horror stories 7


Veľmi veľa ĺudí hodnotilo túto poslednú sériu negatívne, že to nie je dostatočne "hororové" a tak som nad tým premýšlala a dospela som k tomu, že na obraz to nepôsobí... Ale prežiť to, čo je v tom sériály tak je to hororová spomienka do konca života!
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt american horror stories 7 cult tumblr gif
Príbeh siedmej série sa začína v novembri 2016, kedy sa v Amerike stane prezidentom Donald Trump. To je pre dve lesbické matky Ally (Sarah Paulson) a Ivy (Alison Pill) najhorším možným scenárom kvôli ich obavám z toho, že by kvôli tomu mohli stratiť právo na starostlivosť o svojho syna Oza(Cooper Dodson). Na druhej strane panuje obrovské nadšenie a radosť z víťazstva. Nikto ale nie je tak šťastný, ako mladý a ambiciózny Kai (Evan Peters), pre ktorého je Trumpovo víťazstvo signálom pre začiatok revolúcie.
Osudy týchto osôb sa začnú prepletať, keď začne mesto terorizovať partia násilných klaunov. - So siedmou sériou som celkom spokojná. Je vidieť, že po rozporuplnej sérii Roanoke si tvorcovia sadli a dlho rozmýšlali nad tým, ako pokračovať ďalej. Našťastie sa rozhodli vykročiť tým správnym smerom a vrátili sa k zvrátenostiam a kontroverzným témam, ktoré tento seriál robia niečím, čo sa v televíznej produkcii často nevidí.
Tisíce ludí sa sťažovali, prečo tvorcovia museli vtiahnuť politiku aj do tohto seriálu, ale podla mňa je toto pre moderný horor velmi ideálna téma, čo je vidieť na úspešnej sérii The Purge. Súčasťou príbehu sú mnohé nečakané zvraty, záhady a okolitý chaos.
Kult si okolo seba nesie mystériu, a aj keď sa s jeho tajomstvami a odhaleniami jednotlivých členov dalo podla mňa pracovať lepšie, bol a som vždy zvedavá na to, kam sa posunie ďalej. Trochu menej sa vydarila práca s flashbackmi. Tých je strašne vela a v niektorých epizódach sa dej odohráva viac vo flashbackoch ako v reálnom čase.
Herecké obsadenie hrá perfektne, a aj keď v tejto sérii nie je prítomných až tak vela známych tvárí tohto seriálu, výkony jednotlivcov ich slušne nahrádzajú.
Hlavne Evanovi Petersovi táto sezóna po dvoch menej výrazných velmi sedela a zrovna on mi pripadá ako herec, ktorý sa do televíznych projektov hodí viac, ako do tých celovečerných. V záverečných epizódach sa napätie a intenzita pekne vystupňovali, a aj keď to bolo miestami už prekombinované a názorovo sa to odklonilo do pomerne neakceptovatelnej roviny, dopadlo to vynikajúco a prekvapivo. Chcela by som spomenúť ešte aj parádne kostýmy. Ktoré by asi vydesili každého počas Halloweenu.
V seriály sa objavili aj starí známi herci s minulých sérií, ale aj nováčikovia, ktorých možno budete poznať z iných seriálov. Tí čo ste sledovali tento seriál aký je váš názor na túto radu ? Like-Dislike ? Čo sa vám páčilo alebo nepáčilo ? Koho ste si oblúbili v seriály ?

Komentáre