Cami Top

Kým sme minulé leto s obľubou nosili crop-topy, tento rok ich vymeníme za saténové zvršky s čipkou.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt cami top we heart it

V lete veľmi príjemné, ľahké, nápadité a dobre kombinovateľné. Do cami topov sa zamiluješ na prvý pohľad. A ak ti ráno nezazvoní budík, nočnú košieľku si pokojne nechaj na sebe, obleč šortky a môžeš vyraziť do ulíc.
Hoci vyzerajú ako časť pyžama, vôbec sa nemusíš báť s nimi vyjsť medzi ľudí. Cami topy sú horúcim letným hitom. Počas tropických horúčav príjemne ochladia, nakoľko sú z ľahkých saténových, nylónových, prípadne bavlnených materiálov. Sú vhodné do mesta na drink, rovnako aj večer na párty.
Pýtaš sa odkiaľ je názov cami top? Pochádza zo slova camisole (v slovenčine živôtik) a v minulosti označovalo ženskú spodnú bielizeň bez rukávov zo saténu alebo nylonu. Zvyčajne bola smerom k pásu rozšírená a voľná. V rôznych kultúrach bol živôtik používaný ako krátka alebo dlhšia vestička do pásu, pod ktorú sa nosila košeľa. Bola však vypasovaná, niekedy aj so šnurovačkou podobnou ako na korzete a bola a stále je súčasťou krojov.
V súčasnosti je cami top inšpirovaný spodnou bielizňou. Má tenké ramienka, môže byť zdobený čipkou a je väčšinou saténový alebo nylónový. V 90-tych rokoch bola pod tieto topy všitá aj podprsenka, toto leto je podprsenka vyslovene zakázaná. Vyzerá to prirodzenejšie, viac sexi a je to omnoho pohodlnejšie. Žiadne vykúkajúce ramienka, len jemná látka na snedej pokožke.
Cami topy môžu pôsobiť skôr elegantným dojmom, ale väčší šmrnc majú skombinované v casual alebo športovom štýle. Kombinuj ich s džínsovými šortkami, krátkymi sukňami, boyfriend džínsami, sandálkami, lodičkami, šľapkami. Ak sa večer ochladí, jednoducho cez ne prehodíš koženku, tenký kardigan alebo bomber bundu.
Inšpiruj sa aj hviezdami, ktoré nedajú na tieto topy dopustiť. Miluje ich Kendall Jenner, Emily Ratajkowski, Olivia Palermo, Emma Roberts, Miranda Kerr, Victoria Beckham a mnohé ďalšie.
Keby si mala chuť skôr na šaty ako na top, samozrejme sú trendy aj cami dress, čiže šaty vyzerajúce ako nočná košieľka. Daj nohám slobodu a obleč si voľné saténové šaty s čipkou. Tie skombinuj s nízkymi alebo vysokými sandálkami a ak nemáš dosť odvahy, tak si zahaľ ramená šatkou, ľahučkým kardiganom alebo si pod ne obleč biele basic tričko.

Komentáre