Sam Claflin

Kto z vás miluje tohto britského sexi herca ? V ktorej filmovej úlohe je váš miláčik ?


Sam Claflin, celým jménem Samuel George Claflin se na narodil 27.6. roku 1986 v Ipswichi v Anglii. Jeho otec Mark pracuje jako finanční manažer a jeho matka Sue jako triedna asistentka, Sam má také troch bratov, starší sú Benjamin a Daniel a mladší, ktorý sa volá Joseph, je tiež hercom. V detstve sa venoval futbalu, ale pozdejšie nastúpil na Londýnsku Akadémiu Muziky a Dramatického umenia, ktorú v roku 2009 dokončil.
2 roky chodil s londýnskou herečkou menom Laurou Haddock. V roku 2013 sa vzali a pred novým rokom sa im narodilo aj ich spoločný potomok.
V roku 2010 sa objavil v televíznych seriáloch Piliere Zeme a Any Humen Heart. V apríli 2010 bol obsadený do role Phillipa Swifta do filmu Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna, štvrtom pokračovaní filmovej série Piráti z Karibiku.V marci 2011 bol obsadený do úlohy Thomasa vo filme Siedmy Syn, ale z neznámych dôvodov vypadol z filmu o nahradil ho Ben Barnes. V apríli 2011 stvárnil futbalistu Duncana Edwards v televíznej dráme BBC, United, ktorá sa točila ohľadom leteckého nešťastia v Mníchove v roku 1958, v ktorom boł Edwards smrteľne zranený. Hral vedľajšiu rolu Williama, Snehulienkynho kamaráta z detstva, vo filme Snehulienka a Lovec, z roku 2012 za rolu získal nomináciu na Cenu Teen Choice Awards. V máji 2012 bol obsadený do hlavnej úlohy v snímke Tichý experiment.
V auguste 2012 bol potvrdený do role Finnicka Odair v pokračovaní filmu Hunger Games, s názvom Hunger Games: Vražedná pomsta. Premiéra filmu sa konala v novembri roku 2013 od kritikov dostal za rolu pozitívny ohlas. Finnicka si znovu zahral v pokračovaní filmu Hunger Games: Silá vzdoru 1.časť. Film mal premiéru v novembri roku 2014 sa vykonal posledný film z filmovej série Hunger Games: Sila vzdoru 2. časť mala premiéru v novembri roku 2015
Vo februári roku 2013 bolo oznámené, že Získal Rolu Alexa v filmovej adaptácii rovnomennej novely od Cecelia Ahern S LÁSKOU, Rosie. Nasledujúci mesiac sa objavil v televíznom filme Mary a Martha ako Ben, po boku Hilary Swank. Film vysielala stanica BBC One.

Zaujímavosti :
Bod zlomu (2015) Ešte role Bodhiho (Edgar Ramírez), Boli vziať zvažoval Tom Hardy, Colin Farrell, Hugh Jackman, Jeremy Renner, Chris Hemsworth Garrett Hedlund. Robiť role Johnnyho Utah (Luke Bracey), Boli vziať zvažoval Taylor Kitsch, Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson, Chris Pine, Chris Pratt SAM Claflin.
Bod zlomu (2015) Ešte Úlohy Johnnyho Utah bolí okrom Luka Braceyho zvažovaní hľa Taylor Kitsch, Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson, Chris Pine, Chris Pratt SAM Claflin.
Klub výtržníkov (2014) Robert Pattinson, Sam Claflin, Douglas Booth Žiadny Max Irons boli všetci zvažovaní do hlavných rolí. Robert Pattinson bol jediný, ktorý rolu nedostal.
Siedmy syn (2014) Potom, čo film opustil Alex Pettyfer, sa o hlavnú rolu uchádzali Shiloh Fernandez, Sam Claflin, Caleb L. Jones Jamesa Frecheville.
S láskou, Rosie (2014) Režisér dal Lily Collins (Rosie) Samovi Clafinovi (Alex) v niektorých scénach voľnú ruku herci pár scen vymysleli sami počas natáčania, napríklad Alex fotiaci Rosie pri výskoku na ulici.
Romeo a Júlia (2013) O Rolu Romea sa uchádzali Logan Lerman, Sam Claflin, Josh Hutcherson Benjamin Gur.
Snehulienka lovec (2012) Predstavitelia Ian McShane SAM Claflin si spolu zahrali už v seriáli Piliere Zeme (2010) vo filme Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna(2011).
Červená Karkulka (2011) Ešte úlohu Heryho Tvorivé pred akvizíciou Maxa Ironsa uvažovali nad obsadením Sama Claflina. Absolvoval dokonca aj Skúšky pred kamerou v spoločnosti Amandy Seyfried.
Sam získal aj rôzne nominácie :
Teen Choice Award pre najobľúbenejšiu vychádzajúcu filmovú hviezdu
Teen Choice Award pre najobľúbenejšieho filmového herca alebo herečku, čo okamžite ovládne scénu
MTV Movie Award za najlepší súboj
MTV Movie Award za najlepší výkon bez trička
Young Hollywood Award za mužský herecký prelomový výkon roka

V roku 2016 sa môžeme tešiť na skvelý romantický film



Komentáre