Eddie Redmayne

Dnes tu bude článok o britskom fenomenálnom hercovi, o ktorom ste ešte donedávna nič nevedeli. Stal sa známym predovšetkým v rodnej Británii a počas Oscarovej noci sa zaradil do svetovej hereckej elity. Reč bude o....


Edward John David Redmayne sa narodil 6.1. 1982 v Londýne do rodiny finančníkov.Otec Richard je riaditeľom banky, mama Patricia vykonáva úradnícku prácu. Eddie má dvoch bratov Jamesa a Toma a nevlastných súrodencov Charlesa a Annabel. Chodil na tú istú školu ako princ William, potom študoval dejiny umenia na Trinity College v Cambridgi a v r.2003 odišiel. Pôvodne chel byť kurátor, ale jeho profesor ho doporučil do roli Violy, pri príležitosti 400 rokov Shekaspeara v divadle Middle Temple Hall v Londýne. Od vtedy si herectvo zamiloval a povedal velmi peknú vec o divadle : Na divadle mám rád to, že keď jeden večer niečo pokazím, druhý večer to môžem napraviť, čo je niečo, čo vo filme nejde.
Zaujímavosti :
Má manželku Hannah Bagshawe od r. 2014,ktorá je novinárka. Meria 180 cm.
Počas natáčania spomínaného filmu Eddie intenzívne spolupracoval s tanečným inštruktorom, aby bol schopný čo najvierohodnejšie zahrať osobu, ktorej postupne ochabuje svalstvo. Okrem toho pravidelne navštevoval neurologické oddelenie v nemocnici, kde trávil veľa času s lekármi a v spoločnosti rodín pacientov s ASL.
Eddie je farboslepý a s výberom oblekov mu pomáha práve jeho milovaná manželka. Zaujímavé je, že skôr, než svoj život načisto zasvätil herectvu, bol ako model tvárou známej luxusnej značky Burberry.
Redmayne je v brandži známy ako veľký perfekcionista. Ako jednému z mála hercov mu neprekáža sústavné opakovanie scén. Tvrdí, že má rád ak sú veci dokonalé a pokiaľ nebude režisér spokojný, nerobí mu problém opakovať jednu scénu hoc aj tisíckrát.Tak sa zdá, že Eddie Redmayne je skutočný multitalent.
Nestratil by sa totiž ani na hudobných pódiách. Už v školskom zbore mal pre svoj jedinečný spev pod palcom všetky sóla.Jeho najlepším kamarátom je ďalší veľký talent, Američan Andrew Garfield, ktorý aktuálne patrí k najobsadzovanejším hercom a zahral si už aj po boku Meryl Streep či Toma Cruisa.
Eddie stále žije vo svojom rodnom meste. Zaujímavosťo je, že si zahral v dvoch snímkach o kráľovnej Alžbete, boli to Elizabeth v roku 2005 a práve Kráľova priazeň v 2008.
Mladík vníma hereckú kariéru triezvo a uvedomuje si hodnotu rodiny, pretože na jednej strane mu filmovanie ponúka veľa, no zároveň mu chýba kontinuita v spolupráci či bližšie vzťahy vo svete filmu.
  • Eddie študoval na jednej z najelitnejších škôl v Spojenom kráľovstve - Eton College, ktorú navštevoval napríklad i súčasný britský premiér David Cameron či princovia Harry a William. Eddie neskôr pokračoval v štúdiu dejín umenia na Trinity College v Cambridge, kde v roku 2003 aj promoval.
  • Ako herec sa ale po prvý raz zaskvel rok predtým, a to v Shakespeare´s Globe Theatre v hre "Dvanásta noc". Získal cenu za mimoriadny objav, ktorá spustila lavínu ďalších ocenení a už vtedy bol Eddie označovaný za veľký talent.
  • Pamätať si ho môžete aj z filmu Divoká krása, kde stvárnil homosexuálneho syna Julianne Mooreovej a Stephena Dillanea, prípadne zo snímky Bedári, Zlatý vek či Môj týždeň s Marilyn.Filmografia
2016Fantastic Beasts and Where to Find Them
2015Jupiter na vzostupe
The Danish Girl
Thomas & Friends: Sodor's Legend of the Lost Treasure
2014Teória všetkého
2012Bedári
Birdsong (TV film)
2011Hick
Miraculous Year, The (TV film)
Môj týždeň s Marilyn
2010Black Death
Piliere Zeme (TV seriál)
2009Glorious 39
Powder Blue
2008Kráľova priazeň
Tess of the D'Urbervilles (TV seriál)
Yellow Handkerchief, The
2007Divoká krása
Kráľovná Alžbeta: Zlatý vek
2006Kauza CIA
Like Minds
2005Elizabeth I (TV seriál)
2000Doctors (TV seriál)

Komentáre