Aplikácie

V dnešnej dobe to proste nejde ! Každý z nás má nejakú tú svoju oblúbenú aplikáciu v mobile,smartfone-tablete a neviem ešte kde.
Áno, aj celebrity sú iba ľudia a tiež prepadli niektorým tým aplikáciam, okrem tých najznámejších ako sú Twitter/Instagram v poslednej dobe "kraluje" Snapchat. Viete vôbec čo to je ?? Blbá otázka, čo ? Ale verím že sa nájdu aj takí čo to nevedia.
Mnoho ľudí prirovnáva mobilnú aplikáciu alebo sociálnu sieť ak chcete Snapchat k Instagramu. Áno obe aplikácie alebo sociálne siete slúžia na zdieľanie fotografií.
Snapchat je možno podobný Instagramu, no je spravený podstatne interaktívnejšie a akčnejšie.Predstavte si, že ide o sociálnu sieť na zdieľanie obrázkov, no samotná aplikácia Vám obrázok po jeho prezretí (max. po 10 sekundách) vymaže! Dáva to logiku? Ani veľmi nie, pokiaľ samotnú aplikáciu nevyskúšate.
Toto obmedzenie životnosti zdieľaného videa alebo fotografie pridáva samotnej sieti na akčnosti. Jednotucho reagujte ihneď alebo už veľmi nebudete mať možnosť.
Okrem toho máte možnosť do videí a fotografií pridávať text a kresliť alebo skôr čmárať. Snapchat je predsa len trocha viac osobná sociálna sieť ako Instagram. Vami spravené videá a fotografie môžu vidieť len Vaši priatelia na rozdiel od Instagramu.
Možno si poviete že je to totálna blbosť. Facebook si to zrejme nemyslí. Za instagram vysolil asi 1 miliardu a za Snapchat Facebook ponúkol jeho tvorcom rovno 3 miliardy!
Taký Snapchat má Jared Leto (30 Seconds To Mars), Ariana Grande, Rihanna....
Dubsmash
Tak toto je vážne bomba! Základom tej to aplikácie sú nezabudnuteľné hlášky s filmov, serialov, pc hier apd.
Najskôr si vyberiete oblubené hlášky, potom sa spustí predná kamera a vy môžete vytvárať svoju funny správu. Ak sa neviete trafiť do zvuku (ste buď rýchlejši alebo pomalejší) neni problém dať canel a ísť od znova. Keď sa vám to podarí môžete to zdielať. Túto aplikáciu vyskúšala napr. Cara Delevingne či Liam Payne ...
Ďalšou oblúbenou vecou je Vine
Čo to je?
Mobilný startup, ktorý založila partia kamarátov iba rok dozadu, kúpil v októbri 2012 Twitter. Je to appka, pomocou ktorej natáčate 6-sekundové zaslučkované videá a zdieľate ich online. Poviete si - 6 sekúnd? To je nejaká blbosť, nie? Veď na YouTube môžem nahrávať takmer neobmedzene…
Potom sa zamyslíte znova a poviete si - hm, ale veď gify sú najobľúbenejší zábavný formát média na internete! A Vine je presne ako gify, iba so zvukom.
Prečo je to taká bomba?
Po prvé, 6-sekundové obmedzenie je veľmi motivujúce. Tak ako vás Twitter učí vystihnúť pointu v 140 znakoch, tak vás to učí Vine vo videu.
Po druhé, ovládanie tejto aplikácie je unikátne - a fest jednoduché. Bežne, keď natáčate video, ste zvyknutí na štart-stop systém. Teda raz kliknete a natáča sa, druhý raz kliknete a prestane sa natáčať. Pri Vine to tak nefunguje.
Keďže máte veľmi málo času, muselo vzniknúť unikátne ovládanie. Štart-stop by zabíjal drahocenný čas. Funguje to tak, že kým držíte obrazovku, zaznamenávate. Keď pustíte, donahrávali ste.
Link na Vine Enriqueho Iglesiasa https://vine.co/v/b5pIYOiAmHJ
WhatsApp
WhatsApp je komunikačný nástroj, ktorý používa vyše 400 miliónov ľudí po celom svete. Vďaka internetu v smartfóne, či už mobilnom, alebo cez WiFi, môže úplne nahradiť platené správy. Okrem prehľadného dizajnu prináša aj krásnych smajlíkov a možnosť poslať obrázky, video a veľa ďalšieho.
Snapseed
Snapseed je aplikácia, ktorú odkúpil samotný Google. Spravil tak preto, že ponúka jednoduchý systém úpravy fotografií, ktorý jednoducho funguje. Stačí swipnúť hore alebo dole a fotografia naberie úplne nový dych, veď to vyskúšajte a uvidíte, aká šikovná pomôcka to je.
Shazam
Počúvate rádio, alebo pozeráte film a zrazu pustia super pesničku. Nič nie je horšie, ako nevedieť, ako sa tá pesnička volá. Presne v tomto momente by ste si rýchlosťou blesku mali otvoriť Shazam, ktorý si z pesničky vypočuje len krátky úsek, vďaka ktorému Vám presne povie, o aký evergreen sa jedná. Len ho vyskúšajte, je naozaj presný.
Viber
O niečo vyššie sme spomínali WhatsApp, tak teraz nemôžeme nespomenúť jeho veľkého konkurenta, Viber. Jedná sa o komunikačný nástroj, vďaka ktorému budete podobne, ako v prípade WhatsApp, môcť posielať "SMSky" cez internet. Okrem toho sa však budete vedieť tomu druhému aj dovolať. Dávajte si však pozor na silu a kvalitu internetu, keďže kvalita hovoru záleží hlavne na ňom.
Tých aplikácii je veľmi veľa, ale aspoň tých naj som vám trochu priblížila. A čo používate vy, alebo ktoré milujete ??
Ja milujem Heart It !!
Je to mieste samej inšpirácie na čokolvek. Sú tam obrázky z celého sveta a čoho koľkvek hviezd-kreslenie-fashion...

Komentáre