Evan Peters

Dnes bude článok o mladom, fešnom hercovi menom Evan Peters, ktorého poznáte najmä zo seriálu American Horor Story.

Narodil sa 20.1. 1987 v St. Louis, Missouri. Jeho rodičia sa volajú Phil Peters, Julie Peters. V 14 rokoch sa presťahoval s rodičmi do Grand Blanc v Michiganu. Tam si ho všimol fotograf Bob Lam, ktorý ho doporučil svojmu kamarátovi, talentovému agentovi z Los Angeles, Craigu Wargovi. Evan sa rozhodol navštíviť Los Angeles, jeho návšteva sa natiahla tak, že tam žije do dnes. Evana poslali do agentúry Artist Agency, ktorá s ním podpísala hneď zmluvu. Jeho otec sa z Los Angeles vrátil domov, ale Evan tam s maminou zostal. Vtedy sa dohodli, že má rok nato aby sa tam presadil, keď nie vráti sa domov. Evanovi sa to podarilo a od roku 2008, tam žije sám.
Jeho prvý konkurz bol na rolu Adama, nezávislý snímok AKO OSTRIHAŤ ADAMA (2004) a rolu dostal. Za túto rolu bol aj v roku 2004 ocenení na Phoenix Film Festivalu špecialnou cenou od poroty. Medzi tým sa objavil aj v rôznych reklamách napr. Sony Play Station, Moviefone, či Kellogg.Svoj televízny debut si odbil tiež v roku 2004, kde sa objavil v 5 epizódach seriálu PHIL OF THE FUTURE (2004), potom sa objavil v ďalších 2 seriáloch ABC THE DAYS a INVAZE (2005), kde mal jednu z hlaných úloh.
Evanova mamina Julie Evans sa v rozhovore pre Flint Journal zmienila o tom, že to bol pre Evana nabitý pracovný rok, šiel z role do role. Zdalo sa jej to až neuveriteľné. Kôli svojej zaneprázdnenosti sa rozhodol vtedy pre domáce vyučovanie.
Evanova kariéra sa nezastavila ani po roku, práve na opak chodili mu samé ponuky do seriálov, filmov napr. AMERICKÝ ZLOČIN (2007), GARDENS OF THE NIGHT (2008), NIKDY TO NEVZDÁVEJ (2008) a KICK-ASS (2010).Objavil sa tiež aj v niektorých epizódach ako napr. DR. HOUSE (2004), ONE TREE HILL (2003), POSEL ZTRACENÝCH DUŠÍ (2005) a MYŠLENKY ZLOČINCE (2005).
Ale veľa z vás bude skôr Evana poznať zo seriálu American Horror Story ako Tata.
Vedeli ste že :
  • Niektoré postavy zo štvrtej série seriálu sú inšpirované reálnymi ľuďmi z minulosti. Ako napríklad postava Ma Petite (Jyoti Amge) je inšpirovaná Luciou Zarate, Ethel Darling (Kathy Bates) je kópiou Annie Jones. Taktiež v minulosti existovala umelkyňa, ktorá vystupovala pod menom Koo Koo, the Bird Girl - slúžila ako predloha pre Meepa (Ben Woolf). Pepper (Naomi Grossman) a jej dvojča majú tiež svojich predchodcov, a to dvojčatá z Yucatánu - Pip a Flip. Postava Paula (Mat Fraser) je inšpirovaná umelcom nazývaným "The living skeleton" - Isaacom W. Sprague. Pre základ Postavy Jimmyho Darlinga (Evan Peters) taktiež čerpali z minulosti, existoval muž, ktorý vystupoval s rovnakou vadou na rukách, plus podobné znetvorenie mali aj jeho chodidlá.
  • V magickom svete štvrtej série sa vyskytuje množstvo anachronizmov, napr. Elsa Mars (Jessica Lange) na vystúpení vo svojej piesni spomína Jima Morrisona, Jimmy Darling (Evan Peters) zas spieva pieseň "Come As You Are", pričom spevák Nirvany Kurt Cobain sa narodil až v roku 1967.
  • Do role Peeta Mellarka ( Hunger Games 2012) tvorcovia zvažovali obsazení Lucase Tilla, Nico Tortorella, Alexandra Ludwiga, Evana Peterse a Huntera Parrishe.
  • X-Men : Budúca Minulosť (2014)
    Michael Fassbender je v skutočnosti pouze o 10 rokov starší než jeho filmový syn Evan Peters
  • Evan má aj dvoch surodencov Michelle Peters, Andrew Peters.
  • Meria 1.80 cm
  • Je zasnúbení s herečkou Emmou Roberts od januára 2014
  • Emma ho raz aj zmlátila, k incidentu došlo v Montreale. Podľa zdrojov TMZ niekto polícii oznámil, že z hotelovej izby počuje hádku. Keď policajti dorazili na miesto, všimli si Petersov krvavý nos a herečku, ktorá ho tiež uhryzla, okamžite zatkli. O niekoľko hodín ju však prepustili, pretože jej partner nechcel podať žalobu.
  • Dvojica je spolu od roku 2012
Toto je zoznam filmov, kde môžeš vidieť Evana :

2016X-Men: Apocalypse
2015American Horror Story: Hotel (TV seriál)
Elvis & Nixon
Safelight
Vzkriesenie démona
2014American Horror Story: Freak Show (TV seriál)
X-Men: Budúca minulosť
2013Adult World
American Horror Story: Coven (TV seriál)
2012American Horror Story: Útočisko (TV seriál)
2011American Horror Story (TV seriál)
Bitkári 2 (video film)
2010Kick-Ass
Parenthood (TV seriál)
2008Bitkári

Komentáre