Katy Perry - Bratislava

Keď som vám písala článok koncerty v roku 2015, som si ani nemyslela že pôjdem 27.2.2015 na koncert Katy Perry !
Zistila som, že mám nešťastie v láske ale asi šťastie v hre ... Pýtate sa, že prečo ??? Ja som totiž to lístky na Katy Perry vyhrala. Súťažila som v Europe 2 vo fiktívnom buse musíte len trafiť číslo, volného sedadla a ja som trafila. Prvý krát som vyhrala lístok cez E2 a rovno 2 lístky. Boli to lístky na státie, takže bolo iba na mne ako sa pretlačím.
Pretlačila som sa relatívne blízko, bola som na pravej strane trojuhlníka, predomnou boli len 2 ľudia.
Čo sa týka vekovej hranici to bolo asi neobmädzené, pretože tam pobehovali decká vo veku 5 rokov (nepreháňam), ale boli tam aj staršie ročníky ako 45+.
Brány mali otvoriť o 6 večer, ale otvorili neskôr. Popravde ani neviem kedy, pretože si posúvali čas dozadu. (Asi nestíhali,alebo neviem prečo to robili) Keď nás konečne pustili utekali sme dole do haly aby sme mali čo najlepšie miesta. Charli XCX mala prísť o 19:00 večer, prišla až o 20:00. Ľudia boli skôr ospalí ako nervózni s toho čakania. Keď prišla, prišla sňou aj energia. Na pódiu ju sprevádzala jej čisto babská skupina. Prišla vo velkom štýle a hneď sputila Ahoj Bratislava a začala spievať. Charli XCX zaspievala svoje hity London Queen, I Love It, Super Love, Break The Rules ,Die Tonight, Doing It, Breaking Up a samozrejme že to zakončila peckou Boom Clap. Nemala nijaké špeciálne efekty, jedine čo mala velké srdcové lízatko s nápisom SUCKER ktoré bolo nafukovacie. Na koniec poďakovala pekne po slovensky ako pravá slovenka Ďakujem .
O 21:11 sa pri zvukových efektoch otvára na pódiu konštrukcia v podobe trojstranného ihlana, vychádza z neho hviezda večera a jej prvým slovom do mikrofónu je - Bratislava. Reakcia hľadiska je ohlušujúca, začína pravá americká šou v hlavnej úlohe s Katy Perry.
Jej prvý song bol Roar (dosť tažká a namahavá pesnička na začiatok),na pódiu mala kopec tanečníkov v pestrofarebných kostýmoch,ktorý v tme aj s Katy svietili. Katy ukázala, že kondičku má počas spievania skákala cez švihadlo,behala a tancovala snimi. Nezabudla nás pozbudzovať k tomu aby sme sa bavili :"Čím viac energie mi dáte, tým viac vám jej vrátim."
Potom nasledovali songy Part Of Me a Wide Awake. Katy sa snažila rozhýbať dav a bolo to aj pri songoch Aj pri This Moment/Love Me . Nechýbali rôzne svetelné efekty (laser-svetlá), tanečníci oblečení v rôznych kostýmoch. Mala tam 3 obrazovky, 2 na boku kde mohli vidieť Katy aj tí čo boli ďaleko. A jedna obravská v strede, kde sa premietali rôzne vizuálne efekty ako napr. pri songu Dark Horse objavili Pyramídy či Big Sean, ktorý s ňou spieva ten to song.
Katy pri tom to songu prišla na koni, odspievala časť piesne v jeho sedle. Potom zišla zo sedla a začala tancovať popritom ako spievala. Potom pekne prešla na song Supernatural, kde sa zas na obrazovke v pozadí objavil Kanye West. Ako spievala tak 3 tanečníci vyseli vo vzduchu v kovovej kontrukcii v tvare Diamantu a tancovali tam, Katy sa pripojila ku koncu, kde vysela vo vzduchu.
Nasledovala najnovšia vec Legendary Lovers a potom pokračovala už staršími hitmi ako Kissed A Girl a pri tom to songu som sa inak zasmiala. Pretože na pódiu sa objavili tanečníci alebo tanečníčky? Fakt neviem, ale boli v kostýmoch múmií na opätkoch, s nadrozmernými krivkami, ktorými akoby parodovali štýl Kim Kardashian či Nicki Minaj.
Potom nasledovalo Hot N Cold, International Smile. V akustickom prevedení zazneli piesne By The Grace Of God, The One That Got Away pri ktorých sa jej hrnuli slzi do očí. Pri Unconditionally sa objavili velké motýle, ktoré poletovali.
Poprosila nás aby sme urobili svetielkové nebo.
Ešte pred tými to akustickými pesničkami sa chcela naučiť nejaké slovenské slová. Vytiahla si babu s publika Alexandru z Popradu. Mala plagátik, kde mala napísané SELFIE WITH QUEEN. Katy sa pýtala ako sa u nás povie Ahoj, potom to skomentovala, že je to podobné k Hello. Opýtala sa Alexandry kolko má rokov, s kadiaľ je a ako sa povie QUEEN po slovensky. Samozrejme hodili selfie. Katy bola velmi zlatá.
Nasledovali songy Walking On Air, pri tom songu vysela vo vzduchu a pekne si to vzduchom prešla končiacemu sa pódiu. This Is How We Do pri tom to songu sa objavili obrovské nafukovačky tacos-rúž-kabelka...Okrem toho si dala okruh po pódiu v ružovom kabriolete,keďže bol piatok tak tam šupla aj trochu zo songu Last Friday Night, Teenage Dream, California Gurls. Finále bolo Birthday,kde si vytiahla babu menom Petra s Pieštan ktorá oslavovala akurát narodeniny. Takže Katy si ju usadila pekne do narodeninového kresla a zaspievala jej, popritom si stihla zalietať s balónikmi. Ešte sme si vytlieskali FIREWORK a to bolo pestrofarebné zakončenie večera, zo stropu padali farebné konfety, záverečné pyrotechnické efekty a "americký sen" končí. Chýry o turné neklamali, bolo čo pozerať a počúvať.
To že menila outfity, o tom nemusím ani písať. Myslím že za večer ich vymenila 6. Za ten čas čo sa prezliekala sa postarali o show tanečníci, alebo vokálistky či obrazovky ktoré nás tak zaujali že sme na nič iné ani nehľadeli. Človek nevedel kam má skôr pozerať na Katy-tanečníkov-na obrazovky-do hľadiska alebo na strop...K úspechu šou prispelo mierou nemalou náročné technické vybavenie scény, pódium s dvojitým trojuholníkovým mólom až do polovice plochy arény, visuté konštrukcie nad pódiom aj hľadiskom, plejáda pestrých kostýmov, elegantné svetelné a laserové efekty, prepracovaná zadná projekcia s efektnými dokrútkami.
Ale musím povedať, že jej spev nebol vôbec taký hrozný ako som si myslela, alebo ako sa oňom všade hovorí. To že nevytiahne niektoré noty ako na CD je jasné, pri tom čo sa naskáče-nabehá či nalieta je to pochopiteľné. Ale aspoň máme istotu, že spieva na živo a nie na playback ako niektorí...
Ja som skôr zástanca menej je viac, ale takú to show som ešte nevidela asi ani už neuvidím.
A ešte také malé info na záver.Do Bratislavy pricestovalo 28 kamiónov a 12 autobusov, pričom jeden kamión viezol len vybavenie jej šatne a miestnosti, kde sa speváčka stretla s fanúšikmi. "Priviezla si vlastný katering, ktorý zaberá 'polovicu' zimného štadióna, osem asistentov a dvoch kateringových poslíčkov. Je to obrovská produkcia".
Katy vyžaduje pre seba a svoj tím šesť súkromných šatní. V izbe musia byť dve biele orchidey v kvetináčoch, farebné pivonky či osem voňavých uterákov. Počas celej koncertnej šnúry ju sprevádza vlastná kateringová firma.
Katy dorazí na koncert z Viedne, kde je aj ubytovaná, čiže stretnúť ju v uliciah Bratislavy nie je možné ako v Prahe.
Po koncerte sa vrátila späť do Viedne.
Predalo sa vyše 9 000 lístkov.















Komentáre