Movember

Viete , čo je "movember" ??
Zdá sa vám, že je okolo vás v poslednom čase nejako veľa zarastených mužov? Správny postreh! Je totiž november, resp. movember, ktorý poháňa mužov k tomu, aby si pestovali ochlpenie na tvári. Nie pre imidž alebo proti zime, ale pre vyslovene dobrú vec.
Tzv. movember je charitatívnym projektom rozšíreným po celom svete. Počas aktuálneho mesiaca upozorňuje na rakovinu prostaty, a to práve pestovaním fúzov a brady na mužských tvárach. O tomto mužskom ochorení sa totiž doteraz veľa nehovorilo a movember sa to snaží zmeniť.
Tento názov vznikol spojením slov mo (v preklade fúzy) plus november a vznikol v Austrálii. Z nenápadnej tridsiatky nadšencov bolo už o rok viac ako 100-tisíc prívržencov tejto iniciatívy a dnes je ich oveľa, oveľa viac. Povedomie o chorobe stúpa, hovorí sa o rizikách i možnostiach liečby, peniaze na boj proti rakovine utešene pribúdajú.
ZA sú aj mnohí známi muži, a práve tých vám prinášame v našej galérii pod článkom. Z prieskumov medzi ženami vychádza, že tým najpríťažlivejším spomedzi celebritných fúzačov je Johnny Depp, za ním nasledujú James Franco a George Clooney.


Okrem krásnych zarastených chlapov, sem pridávam seba. Jasné, že nemám ozajstné fúzy . Mrkající

Komentáre