Keira Knightley

Dnes tu bude článok o britskej herečke Keire Knightley.

Celým menom Keira Christina Knightley ,ale pôdne sa volala Kiera.
Narodila sa 26.3.1985 v Teddingtone, Middlesex Anglicko. Meria 173 cm.
Životopis
Keira Knightley je anglická filmová herečka. V roku 2007 bola zaradená na zoznam nejlepšie platených herečiek sveta, v roku 2008 časopis Forbes uviedol, že ide o druhú nejlepšie platenú herečku v Hollywoodu.
Hereckou kariéru zahájila už ako dieťa, medzinárodného uznania sa dočkala v roku 2003 potom, čo hrala vo filmoch Blafuj ako Beckham, Piráti z Karibiku: Prekliatie Černej perly a Láska nebeská. Vzápätí sa objavila v niekoľkých významných hollywoodských filmoch. Získala nomináciu na Oscara i Zlatý glóbus za rolu Elizabeth Bennetové v adaptáci novely Jane Austenové Pýcha a predsudek z roku 2005. O dva roky pozdejšie bola znovu nominována na Zlatý glóbus za nejlepší ženský herecký výkon, rovnako ako na cenu BAFTA za nejlepší ženský herecký výkon v hlavnej roli za výkon vo filme Pokání.
Divadlo
V decembri 2009 debutovala na divadle. Stvárnila roli Jennifer (Celimene) v modernej Crimpovej adaptácií Molièrova Misantropa v Comedy Theatre v londýnskom West Endu.
Mládí
Je dcerou Sharman MacDonaldové, známé dramatičky, a Willa Knightleyho, divadelného a televízneho herca. Má anglického otca a škótsku matku s polovicou velšských predkov. Má staršieho brata, Caleba, ktorý sa narodil v roku 1979. Žila v Richmondu, navštevujúc Stanley Junior School, Teddington School a Esher College. Je dyslektička, ale i tak bola úspešná v škole, a bola teda oprávnená získať talentového agenta a pokračovať v hereckej kariére. Poznamenala, že snívala o herectve už od destva. Účinkovala v niekolkých miestních amatérských inscenaciach, a to i v Julii (napísala jej matka) a Spojené štáty (napísal to jej učitel, Ian McShane).
Osobní život
Niekoľko krát poprela zvesti, že je anorektička. List Daily Mail kvôli správam o jej poruche príjmu potravy dokonca zažalovala. V júli 2006 uviedla, že sa stala workoholičkou. "Poslednýchch 5 rokov mi splíva v jeden. Nemôžem vám povedať, čo bolo v minulem roku a čo rok predtím," uviedla a dodala, že je tak prepracovaná, že má strach, že pokiaľ bude pokračovat v tomto tempe, začne nenávidieť to, čo miluje.

Keira a jej vzťahy , chodila 2 roky s Jamiem Dornanom,Del Synnott. Rok s Johnnym Deppom a 4 roky a 10 mesiacov s Ruepertom Friendom. Od roku 2013 je vydatá za Jamesa Rightona .

Jej ocenenia :
  • Teen Choice Award za a najobľúbenejší filmový bozk
  • People's Choice Award za najobľúbenejšiu chémiu medzi dvojicou na obrazovke
  • Glamour Award pre filmovú herečku
  • Teen Choice Award za najobľúbenejšiu filmovú chémiu
  • Teen Choice Award za najobľúbenejší filmový záchvat zlosti
  • Teen Choice Award pre najobľúbenejšiu filmovú herečku v dráme
  • Teen Choice Award za najobľúbenejší filmový vreskot
  • Teen Choice Award pre najobľúbenejšiu herečku v akčnom filme
  • People's Choice Award pre najobľúbenejšiu ženskú akčnú hviezdu

Komentáre