Calvin Harris

Calvin Harris (vlastným menom Adam Richard Wiles. Narodenie 17. január 1984 (30 rokov)
Dumfries, Škótsko .Výška: 1,96 cm.
Je škótsky spevák-skladateľ, producent a DJ.Jeho žáner je Electro -House , Synthpop, Nu-disco, Pop. Na scéne pôsobí od roku 1999.Spevák, skladateľ, producent a DJ je autorom skladieb ako Call My Name od britskej interpretky Cheryl Cole alebo We Found Love, ktorú naspievala barbadoská speváčka Rihanna. Okrem toho napísal aj posledný hit I Will Never Let You Down od Riti Ory.

Ešte by ste ho spoznali ? Foto z roku 2009
Jeho debutový album I Created Disco z roku 2007 s úspešnými singlami "Acceptable in the 80s" a "The Girls" získal zlatú platňu. Napísal a produkoval nahrávky niekoľkým známym interpretom. V roku 2007 produkoval známy hit Kylie Minogue "In My Arms", v roku 2009 zase anglickému rapperovi Dizzee Rascalovi singel "Dance wiv Me".
Jeho druhý album Ready for the Weekend vydaný 17. augusta 2009 dosiahol 1. miesto v rebríčku UK Albums Chart. Z albumu boli vydané single "I'm Not Alone", "Ready for the Weekend", "Flashback" a posledný "You Used to Hold Me", ktorý bol vydaný 8. januára 2010.
29. apríla 2011 prvýkrát zahrala DJ Annie Mac na BBC Radio 1 nový singel "Bounce" s komentárom, že ide o potenciálny "summer smash", teda letný šláger. 12. júna 2011 bol singel "Bounce" oficiálne vydaný na iTunes.
Jeho priateľky :
Anne V & Calvin Harris: New Couple Alert?

Hovorilo sa aj Ellie Goulding ako jeho prieteľke (ale nikdy to nebolo potvrdené )

Jeho asi najdlhšou a poslednou priateľkou bola Rita Ora .

Niečo z jeho hudby :




17.8.2014 bude Calvin Harris na Sziget Festivale !!!

Pár fotiek toh to fešného Dja :

Komentáre