Ellie Goulding

Ellie Goulding, vlastným menom Elena Jane Goulding. Narodila sa 30. 12. 1986 Hereford, Anglie
Je anglická speváčka, textárka a gitaristka. Preslávila sa predovšetkým vďaka úspechu v ankete BBC Sound of 2010 a víťazstvom Ceny kritikov na BRIT Awards. Podpísala zmluvu s nahrávaciou společnosťou Polydor Records v r. 2009, kde nahrala svoje prvé EP An Introduction to Ellie Goulding, nasledované jej debutovým albumom Lights, ktoré bolo vydané roku 2010.
Pozdejšie navštevovala vzdelávací inštitút Hereford Sixth Form College, ale nakoniec odišla na Kent University. Po ročnej pauzy rozvíjala svoj talent. Naučila se hráť na gitaru a začala písať svoje vlastné folkové piesne v pätnástich rokoch. Behom štúdia Kent University, kde študovala drama, začala spolupracovať s Vincentem Frankem na skladbe Wish I Stayed. Zanedlho sa spriatelila s Starsmithem, ktorý sa stal hlavním producentem jej druhého alba Lights.
Po dvoch rokoch štúdia z Kent University opäť na rok odišla a presunula sa do Západného Londýna. Pred vydáním jej debutového alba Lights bolo oznámené, že vyhrala BBC Sound of 2010, čo je cena mapujúca talenty a možno budúce hviezdy podľa kritikov, hudobních vydavatelov a predstavitelov hudebného priemyslu a vyhrala i Cenu kritika BRIT Awards pre rok 2010.
Jej album Lights, ktorý bol uvedení singlem Starry Eyed dňa 22. února 2010, vyhrála rebríček UK Albums Chart. Velká časť alba je výsledkom spolupráce s anglickým producentom Starsmithem.
Pár pikošiek :
Jej oblúbená farba je červená.
Strarry Eyed môžte počuť na ukážke Disney Channel.
Chodila so Skrilexom
23.4 .2013 bude mať koncert u nás v Bratislave, vstupenka stojí 30 éčok (čo je podľa v pohode) obiednať si môžeš tu www.orepole.sk

Komentáre