Tatto

Páči sa vám tetovanie ? Mne osobne veľmi aj ,keď žiadne nemám. Ale RAZ si určite dám . Páči sa mi na šiji,kľučnej kosti,zápästiach a členku . Dosť miest čo ? :D No ale niečo k tomu tatovaniu ,čo to vlastne je a aké má nežiadúce účinky.
O tetovaní

Aktuálne je tetovanie veľkým hitom a módnym doplnkom. Spoločne s piercingom tvorí sen mnohých mladistvých, ktorí si tak chcú dokázať svoju originalitu a dospelosť. Nájde sa aj mnoho dospelých, ktorí berú tetovanie ako vylepšenie svojho zovňajšku alebo ako talizman, ktorý sa dobre nosí a sprevádza ich úplne všade.

Tetovanie je kresba, ktorá sa pomocou tetovacej ihly nanáša pod kožu človeka. Tým sa zaručí dlhá životnosť umeleckého diela. Preto je potrebné si uvedomiť, aké následky môže tetovanie mať. To, čo sa vám páči teraz, sa vám nemusí páčiť za 10 rokov. Človek starne, mení zamestnanie, mení koníčky a nevhodné tetovanie mu môže v určitom období skôr priťažiť. Našťastie sa všetko vyvíja a už v dnešnej dobe si možno trvalé tetovanie odstrániť. Nie je to však lacná záležitosť a tak môžete za váš mladistvý nerozvážny čin v budúcnosti pekne zaplatiť. Veľa ľudí skočilo na šíriacu sa povesť o dočasnom tetovaní. To však stále ešte neexistuje a ak ho niekto ponúka, potom ide o podvod. Možnou alternatívou k profesionálnemu tetovaniu je potom tzv. metóda henou, ktorá je skutočne dočasná. Profesionálne tetovanie existuje iba vo forme dlhodobej a aj keď ide pomocou špeciálneho zákroku neskôr odstrániť, bude vás to stáť pekné peniaze. Ak hovoríme o tetovaní v angličtine najčastejšie sa stretneme s výrazom tattoo. Slengovo potom hovoríme, že sme si nechali urobiť nové kérky.

Hrozby tetovania

Ďalším dôležitým varovaním sú infekcie a choroby, ktoré sa vďaka tetovaniu jednoducho prenášajú. Tetovanie sa dá chápať ako nekalí zákrok do tela. Preto je tam tá bolesť, telu sa ubližuje a ono sa bráni. Preto sa môže stať, že vaše telo tetovanie odmietne v podobe alergie alebo infekcie. Alergia je v mnohých prípadoch dočasná, hoci dosť nepríjemná. Infekcií možno predísť tým, že budete navštevovať kvalitné a udržiavané tetovacie salóny. Ak bude v tetovacom salóne prach a špina, potom okamžite odíďte. Vďaka tetovaniu si možno privodiť aj smrteľné choroby ako napríklad AIDS, hepatitídu alebo žltačku. Predovšetkým v zahraničí si je treba dávať veľký pozor. Tatér by mal mať latexové rukavice, často všetko umývať a pri každom pacientovi všetko vymeniť, predovšetkým ihlu. Ak sa vám nebude niečo zdať, ihneď sa ozvite.

Komentáre